x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigranţii ajunşi în Germania au la dispoziţie un website de educaţie sexuală, inclusiv în limba română

Imigranţii ajunşi în Germania au la dispoziţie un website de educaţie sexuală, inclusiv în limba română

10 Mar 2016   •   21:20
Imigranţii ajunşi în Germania au la dispoziţie un website de educaţie sexuală, inclusiv în limba română

Un website de educaţie sexuală destinat imigranţilor care ajung în Germania şi disponibil în 13 limbi, inclusiv româna, a fost activat joi de Centrul Federal german de Educaţie pentru Sănătate, obiectivul demersului fiind ca aceşti noi veniţi să fie informaţi despre comportamentele sexuale uzuale în această ţară şi să afle metodele anticoncepţionale şi de planificare familială, relatează agenţia EFE.

Portalul www.zanzu.de a fost realizat în aşa fel încât să fie uşor de înţeles, textele însoţite de grafice şi desene conţinând explicaţii despre numeroase teme de natură sexuală, cum ar fi virginitatea, practicarea sexului pe perioada sarcinii sau importanţa musculaturii pelviene în relaţiile sexuale.

Se oferă de asemenea răspunsuri la întrebări cum ar fi de ce chiar şi oamenii care sunt într-o relaţie se îndrăgostesc sau se simt atraşi de altcineva, ce înseamnă homosexualitatea sau cum poate fi ajutată o persoană care este victima unor abuzuri sexuale.

Portalul mai oferă informaţii de bază despre regulile de conduită sexuală în Germania, funcţionarea sistemului de sănătate publică şi consilierea în materie de sarcină şi planificare familială.

Informaţiile sunt disponibile în 13 limbi, inclusiv germană, engleză, franceză, spaniolă, arabă, română, bulgară, poloneză, rusă, turcă.

Crearea acestui website face parte din iniţiativele lansate în ultimele luni de guvernul german în contextul sosirii masive a imigranţilor, majoritatea musulmani, şi a incidentelor cum au fost cele din noaptea de Anul Nou, când sute de femei germane au fost agresate sexual la Koln şi în alte oraşe de grupuri de indivizi cu semnalmente care corespund celor ale refugiaţilor arabi.

La două săptămâni după acele incidente a fost lansată o aplicaţie pentru telefoane mobile ce cuprinde reguli de bază de convieţuire în Germania, precum şi un capitol care le explică refugiaţilor cum decurg relaţiile bărbaţilor cu femeile în această ţară, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat 'nu', acest lucru chiar înseamnă 'nu'. AGERPRES

×