x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigraţia uşurată spre Italia - ""Bel Paese"" deschide mai mult porţile pentru muncitori

Imigraţia uşurată spre Italia - ""Bel Paese"" deschide mai mult porţile pentru muncitori

de Delia Zahareanu    |    25 Apr 2007   •   00:00

Guvernul italian a adoptat marţi un proiect de lege care extinde modalităţile prin care muncitorii imigranţi pot intra in Italia, relatează AFP, interceptat de Mediafax.

Contestat de forţele de dreapta, proiectul modifică Legea "Bossi-Fini", care restrangea numărul de municitori străini care aveau acces la muncă pe teritoriul italian. Legea, in forma propusă de Consiliul miniştrilor actual, restabileşte sistemul "sponsorilor", permiţand astfel comunităţilor locale, sindicatelor sau patronatelor, precum şi simplilor cetăţeni să ofere garanţii economice pentru muncitorii pe care vor să-i ajute să vină in Italia să muncească pentru ei.

CALIFICAŢI. Una din priorităţile amendamentelor aduse de Guvernul Prodi Legii "Bossi-Fini" este incurajarea intrării in ţară a muncitorilor cu un nivel inalt de calificare. Ei vor beneficia intr-un interval de timp foarte scurt de permis de şedere pentru maximum cinci ani, iar, dacă vor fi angajaţi in domenii precum ştiinţă, cultură, artă sau sport, acest factor contribuie la rapidizarea procedurilor de obţinere a actelor de rezidenţă. (D.Z.)

×
Subiecte în articol: externe