x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Important lider Al-Qaida, UCIS în Libia în urma unui raid SUA

Important lider Al-Qaida, UCIS în Libia în urma unui raid SUA

15 Iun 2015   •   11:43
Important lider Al-Qaida, UCIS în Libia în urma unui raid SUA
Sursa foto: Mokhtar Belmokhtar / Foto: imgsoup.com

Un avion american care efectua un raid în Libia, duminică, l-ar fi ucis pe liderul islamist Mokhtar Belmokhtar, afiliat grupării Al-Qaida în Africa de Nord, au declarat oficiali libieni, citaţi de CNN, conform Mediafax.

Guvernul libian a declarat că Belmokhtar a fost ucis în timpul atacului, dar oficialii americani încă nu au confirmat, scrie antena3.ro.

"A fost un singur atac desfăşurat cu un avion", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, care are informaţii directe în legătură cu operaţiunea. Nu a existat personal la sol, a adăugat oficialul citat.

Mişcările lui Belmokhtar au fost urmărite în timpul raidului, dar rezultatul operaţiunii încă este evaluat, a precizat oficialul american.

Guvernul libian a mers şi mai departe, într-o declaraţie dată duminică, şi a afirmat că atacul american a "condus la uciderea lui Mokhtar Belmokhtar şi a unui grup de libieni membri ai unei organizaţii teroriste din estul Libiei".

Belmokhtar este fondatorul batalionului Semnatari cu Sânge, care a revendicat atacul din ianuarie 2013 din Algeria, soldat cu moartea mai multor străini, între care doi români. La scurt timp după acest atac, procuratura din New York l-a pus sub acuzare pentru implicarea în această luare de ostatici. Ulterior, gruparea a revendicat mai multe atentate în Mali şi Niger.

Belmokhtar, în vârstă de 42 de ani, şi-a pierdut un ochi în timpul unei lupte, ceea ce i-a adus numele de "Chiorul".

×
Subiecte în articol: Al-Qaida RAID SUA libia