x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un important responsabil UE ar putea deveni noul premier al Olandei

Un important responsabil UE ar putea deveni noul premier al Olandei

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   19:15
Un important responsabil UE ar putea deveni noul premier al Olandei
Sursa foto: Hepta

După demisia guvernului condus de Mark Rutte, vicepreședintele Comisiei Europene vrea să devină premier în Olanda. El va candidat la alegerile parlamentare din această toamnă, scrie Reuters.

"În această dimineaţă le-am spus Partidelor Laburist şi Verde, de stânga, că aş fi încântat să fiu candidatul care le conduce la viitoarele alegeri. Vreau să devin prim-ministru deoarece cred că putem face politică în mod diferit faţă de ultimii ani, că putem crea o societate mai justă, în care piaţa serveşte oamenii şi nu invers", a spus comisar european pentru climă al UE, Frans Timmermans

Timmermans are 62 de ani și este vicepreședinte al Comisiei Europene. El răspunde de Pactul Verde european (Green Deal). 

Face parte din Partidul Laburist și a fost șeful diplomației olandeze între 2012-2014, într-unul din cabinetele lui Mark Rutte. Este un poliglot, vorbind fluent olandeză, engleză, germană, franceză, italiană și rusă. Ultimul sondaj arată că 39% dintre votanți au încredere în el. 

Mark Rutte se află în fruntea administrației din Țările de Jos de peste un deceniu iar acum a condus un executiv conservator, rezultatul unei coaliții formată din patru formațiuni politice. Guvernul a demisionat după ce nu a ajuns la un acord pentru limitarea imigrației. Mark Rutte nu mai vrea să candideze. 
 



 

×