x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Impresionant: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de oameni după ce au rămas blocaţi într-o lagună de noroi (FOTO)

Impresionant: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de oameni după ce au rămas blocaţi într-o lagună de noroi (FOTO)

10 Noi 2011   •   13:29
Impresionant: Un pui de elefant şi mama lui, salvaţi de oameni după ce au rămas blocaţi într-o lagună de noroi (FOTO)

Un pui de elefant si mama sa au fost salvati de catre specialistii pentru conservare dupa ce ramasesera prinsi intr-o laguna de noroi in Zambia, scrie Daily Mail.

Vezi FOTO cu operatiunea de salvare.

De obicei, specialistii nu intervin in lumea animalelor, decat atunci cand omul le perturba mediul, insa de data aceasta nu au putut sa stea si sa se uite la puiul si mama sa cum mor. Turma de elefanti a incercat sa-i salveze dar nu au reusit si au privit operatiunea de pe margine.

Oamenii au legat puiul de elefant cu o sfoara si l-au scos din groapa. Pe mama au reusit sa o salveze cu ajutorul unui tractor.

"Majoritatea celor care lucreaza in conservarea speciilor cred ca omul nu ar trebui sa intervina in cursul natural al lucrurilor din salbaticie. Suntem de acord cu acest lucru daca problema nu este creata de om. Totusi, fiecare regula are o exceptie, iar puiul de elefant si mama lui prinsi in noroi au fost un astfel de caz. Nu puteam sa stam degeaba si sa vedem cum mor incetul cu incetul", a spus Rachel McRobb, una dintre persoanele care au participat la operatiunea de salvare.

×
Subiecte în articol: salvare pui elefant salbaticie