x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Austria s-au înfiinţat ajutoare sociale pentru persoanele care nu-şi mai permit să-şi întreţină animalele de companie

În Austria s-au înfiinţat ajutoare sociale pentru persoanele care nu-şi mai permit să-şi întreţină animalele de companie

24 Aug 2015   •   18:25
În Austria s-au înfiinţat ajutoare sociale pentru persoanele care nu-şi mai permit să-şi întreţină animalele de companie

Un sistem de ajutor social destinat persoanelor care nu mai au posibilitatea materială de a-şi întreţine animalele de companie ia amploare în Austria, unde, încă din 2008, funcţionează cu succes magazine sociale, care primesc donaţii de la diverse întreprinderi şi oferă alimente la preţuri scăzute pentru clienţii cu venituri mici.

Numit 'Futterbox' ('Cutia cu alimente'), acest proiect a fost lansat în oraşul Sankt Pölten, capitala landului Austria Inferioară, în anul 2013, când, din cauza crizei economice, unele familii au început să se confrunte cu mari dificultăţi în hrănirea mascotelor lor.

Ulterior, organizaţia condusă de Nikodemus Catikkas, fondator şi preşedinte al 'Futterbox', şi-a extins activitatea la Viena, unde repartizează, la interval de trei săptămâni, 400 de kilograme de mâncare pentru câini, pisici ori păsări. De câteva luni, organizaţia are şi un sediu în Graz, capitala landului Stiria, al doilea oraş ca mărime din Austria.

'Noi ajutăm la hrănirea animalelor de companie, dar responsabilitatea continuă să fie a proprietarilor', a explicat, pentru EFE, Nikodemus Catikkas.

În prezent, donaţiile permit satisfacerea tuturor solicitărilor de ajutor primite în Viena, inclusiv plata cheltuielilor legate de asistenţa medicală a animalelor.

Persoanele care recurg la 'Futterbox' provin din diferite straturi sociale, dar au ceva în comun, şi anume: criza le-a diminuat drastic veniturile. Pentru primirea acestor ajutoare trebuie să fie îndeplinite o serie de criterii, printre care un anumit nivel al veniturilor şi un număr maxim de patru mascote într-un cămin.

'Futterbox' este inspirat din proiecte similare din Germania. Donaţiile pe baza cărora funcţionează provin de la magazine cu produse pentru animale, precum şi de la persoane care vor să contribuie la asigurarea unei vieţi mai bune pentru animalele de companie din căminele persoanelor cu venituri mici. agerpres.ro

×