x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În camera de hotel a lui Strauss-Kahn s-au găsit "fluide corporale".

În camera de hotel a lui Strauss-Kahn s-au găsit "fluide corporale".

de Marina Constantinoiu    |    19 Mai 2011   •   10:20
În camera de hotel a lui Strauss-Kahn s-au găsit "fluide corporale".

Anchetatorii din dosarul Dominique Strauss-Kahn reconstituie cu minutiozitate firul evenimentelor petrecute intre sosirea presupusei victime in camera fostului director al Fondului Monetar International (FMI) si momentul in care acesta a fost retinut de politie, relateaza Le Monde.

France Presse, care citeaza presa americana de miercuri, relateaza despre mersul anchetei, precizand ca politia ar fi gasit in camera de hotel in care a stat fostul sef al FMI "fluide corporale' care ar putea ajuta la stabilirea faptelor. Este vorba despre esantioane gasite in timpul reconstituirii faptelor de catre politie, impreuna cu camerista, care afirma ca a fost agresata de Strauss-Kahn.

Politia a precizat ca aceasta a desemnat doua locuri in care isi amintea ca a scuipat dupa ce Strauss-Kahn a incercat sa o determine sa faca sex oral, a anuntat postul de televiziune ABC. Esantioane de lichide corporale "sunt in curs de analiza" pentru a se incerca gasirea ADN-ului lui Strauss-Kahn, a precizat ABC.

O bucata mare de covor a fost, de asemenea, luata pentru analize, a anuntat Wall Street Journal. Pentru a strange mai multe elemente in ancheta, unul dintre lavoarele din camera face, de asemenea, obiectul unei prelevari de probe, deoarece ar putea contine urme de ADN, potrivit cotidianului. Lentile de contact de unica folosinta, o scobitoare folosita, un pahar si mici pansamente patate de sange au fost, de asemenea, luate pentru a fi trimise la verificare in laborator, a precizat cotidianul. Presupusa victima, originara din Guineea, a depus marturie in fata justitiei in aceasta saptamana. Ea neaga ca ar fi avut o relatie sexuala consimtita cu directorul FMI. Strauss-Kahn neaga toate acuzatiile care i se aduc. Acuzarea afirma ca are dovezi materiale pentru a sustine acuzatia de tentativa de viol, intre care un examen medical realizat in urma faptelor, sambata.

Politistii se intreaba acum ce este cu intervalul orar de circa 60 de minute dintre plecarea de la hotel a lui Strauss-Kahn si momentul alertei date de hotelul Sofitel, relateaza Reuters, care citeaza o sursa familiarizata cu dosarul in chestiune. Acestia sunt de parere ca femeia care-l acuza de agresiune secuala si tentativa de viol pe DSK a intrat in camera putin dupa ora 12:00, ora locala. La ora 12:19 sau 12:30, potrivit camerelor de supraveghere ale hotelului si unor martori oculari, Strauss-Kahn ar fi parasit hotelul in graba, fara a mai trece pe la receptie, urcandu-se intr-un taxi.

Politia crede ca menajera a raportat aproape imediat presupusa agresiune mai multor colegi. Primul apel al hotelului la numarul de urgenta al politiei, 911, a fost primit la ora 13:32, potrivit documentelor citate de aceasta sursa. Serviciul de securitate al hotelului Sofitel in care s-au petrecut faptele a afirmat ca aceasta doreste sa raporteze o agresiune sexuala. Primele echipe ale politiei au sosit la fata locului dupa 13 minute.

Potrivit aceleiasi surse, ar exista doua explicatii posibile pentru acest interval orar. Prima este ca presupusa victima a fost totalmente socata, iar versiunea sa privind agresiunea era atat de surprinzatoare, incat conducerea hotelului a avut nevoie de o ora pentru a fi sigura ca este cazul sa alerteze autoritatile. A doua optiune, preferata de anchetatori, este ca aceeasi conducere a hotelului nu a vrut sa se grabeasca pentru a denunta un client francez atat de important. Hotelul Sofitel de la New York nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informatii, precizeaza Le Monde.
Politistii incearca, totodata, sa detalieze agenda lui Strauss-Kahn pana in momentul arestarii sale la bordul unui avion cu destinatia Paris, pe pista aeroportului John Fitzgerald Kennedy din New York, relateaza Le Monde.

In noua cerere de eliberare pe cautiune depusa de avocatii apararii, acestia declara ca Dominique Strauss-Kahn a parasit hotelul la ora 12:28 si ca s-a dus la un dejun "la cateva strazi distanta de hotel' la ora 12:45. Potrivit unei surse apropiate dosarului, anchetatorii apreciaza ca DSK a sunat la hotel la ora 15:30, se pare de la aeroport, pentru a intreba daca nu cumva a uitat ceva acolo.

Politia prezenta in hotelul Sofitel a cerut atunci personalului sa-l intrebe pe Strauss-Kahn unde anume se afla, pentru a i se putea aduce telefonul mobil. Politia ar fi cerut Port Authority, care coordoneaza infrastructura de transport in metropola new-york-eza, sa retina avionul pana la sosirea sa. Agentii Port Authority au urcat la bordul avionului Air France la ora 16:30 si l-au rugat pe directorul FMI sa paraseasca avionul in liniste. El a fost predat politiei, incatusat si adus la un comisariat de politie din Harlem.

×