x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În două luni, Iranul va deţine bomba nucleară!.

În două luni, Iranul va deţine bomba nucleară!.

07 Iun 2011   •   06:33
În două luni, Iranul va deţine bomba nucleară!.

Iran se afla la doua luni distanta de producerea armei nucleare, iar timpul nu este de partea democratiei in amorsarea problemei, cred expertii americani. In ritmul actual, prima bomba nucleara ar putea fi gata in maxim opt saptamani.

Gregory S. Jones, de la Divizia de securitate nationala, a publicat un raport in care explica gravitatea situatiei si confirma temerile exprimate de comisia de supraveghere a Natiunilor Unite.

In ciuda multor piedici, regimul iranian este in linie dreapta in ceea ce priveste programul nuclear, iar America sau Natiunile Unite nu prea mai pot face ceva impotriva acestui fapt, mai spune cercetatorul.

Raportul lui Jones este bazat pe analizele Agentiei Internationale de Energie Atomica, publicate in urma cu doua saptamani.

El crede ca Teheranul a produs 38,3 kilograme de uraniu imbogatit la 19,7%. Daca instalatiile iraniene vor lucra la capacitatea actuala, nu va dura mai mult de doua luni pana ce regimul de la Teheran va produce 20 de kilograme de uraniu imbogatit la 90%, atat cat necesita producerea focosului atomic.

Statele Unite si aliatii sai au acuzat Iranul ca urmareste producerea armei atomice. De cealalta parte, Mahmoud Ahmadinejad respinge acuzatiile si sustine ca programul nuclear iranian are ca scop generarea de electricitate pentru a putea exporta mai mult petrol. (V.M.)

×