x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Haiti, disperarea înalţă baricade din cadavre

În Haiti, disperarea înalţă baricade din cadavre

de Irina Cristea    |    15 Ian 2010   •   00:00

În aşteptarea ajutorului internaţional, haintienii rămaşi fără adăpost în urma devastatorului seism de la începutul săptămânii recurg la măsuri disperate. Pentru că se simt abandonaţi, oamenii au recurs la un protest sinistru, ridicând pe străzile capitalei Port-au-Prince "baricade" formate din cadavre. Ei speră că imaginile să şocheze suficient de mult comunitatea internaţională pentru a o grăbi să le acorde sprijin.



Însă nu lipsa de bune intenţii este motivul pentru care ajutorul internaţional întârzie. Eforturile de salvare sunt îngreunate de întârzierile de pe aeroport. Avioanele cu ajutoare au sosit într-un ritm mai rapid decât au putut fi descărcate, iar autorităţile din domeniul aviaţiei au restricţionat zborurile dinspre spaţiul american de teamă ca acestea să nu rămână fără combustibil în timp ce aşteaptă să poată ateriza.

Încă nu există date oficiale privind bilanţul victimelor. Mii de trupuri neînsufleţite au fost însă înhumate deja într-o groapă, comună, a declarat preşedintele haitian, Rene Preval. Zecii de mii de morţi şi răniţi rămân în continuare îngropaţi sub dărâmături sau zac pe străzi după cel mai puternic seism care a lovit această ţară în ultimii peste 200 de ani. Crucea Roşie din Haiti a estimat că numărul morţilor se situează între 45.000 şi 50.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: externe