x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În pat cu Hitler

În pat cu Hitler

de Sînziana Stancu    |    24 Noi 2011   •   12:19
În pat cu Hitler

Doua piese de lenjerie de pat apartinand lui Adolf Hitler vor fi scoase la licitatie de casa Dreweatts, in Bristol, saptamana viitoare, informeaza Daily Mail. Este vorba despre un cearsaf si o fata de perna din in, brodate cu monograma dictatorului, "AH', cu cele doua litere de-o parte si de alta a unui cerc ce include swastika, iar deasupra are un alt insemn nazist - vulturul celui de-al Treilea Reich.

Cele doua piese de lenjerie de pat au fost recuperate de menajera lui, Anny Winter, din apartamentul pe care Hitler il avea in Munchen, pe Prinzregentstrasse. Pretul de pornire a fost estimat la aproximativ 4.000 de euro. Cearsaful are dimensiunile de 168/125 cm, iar fata de perna, 74/77 cm. Aceste dimensiuni confirma faptul ca Hitler si iubita lui, Eva Braun nu dormeau in acelasi pat, ci in paturi separate.

"Aceste piese au fost cumparate in Germania de un colectionar particular, in urma cu cativa ani. Dupa ce Hitler si Eva Braun s-au sinucis in 1945, ca sa nu incapa pe mainile dusmanului, menajera dictatorului a luat o multime de obiecte personale de-ale lor din apartamentul din Prinzregentstrasse pentru a le salva de jefuitori', expica specialistul Malcolm Claridge, citat de tabloidul britanic. El precizat de asemenea ca Anny a fost menajera lui Hitler timp de 16 ani, din 1929 si pana in 1945 si ca, recent, mai multe obbiecte personale ce i-au apartinut fostului dictator nazist au fost scoase la licitatie, in special in Germania. "Noi am anuntat un pret estimat intre 2800 si 4.000 de euro pentru cele doua piese de lenjerie de pat si deja o multime de persoane s-au aratat interesate sa liciteze', a mai spus Claridge.

×