x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe In străinătate, in cinstea Zilei Naţionale

In străinătate, in cinstea Zilei Naţionale

de Jurnalul National    |    01 Dec 2007   •   00:00
In străinătate, in cinstea Zilei Naţionale

Primăria din Colmenar Viejo - Madrid in colaborare cu FEDROM - Federaţia Asociaţiilor Romăneşti din Spania au organizat aseară, in cinstea Zilei Naţionale, o intălnire la care s-au citit poveşti pentru copii, in romănă şi spaniolă, şi s-au recitat poezii.

Manifestari

Primăria din Colmenar Viejo - Madrid in colaborare cu FEDROM - Federaţia Asociaţiilor Romăneşti din Spania au organizat aseară, in cinstea Zilei Naţionale, o intălnire la care s-au citit poveşti pentru copii, in romănă şi spaniolă, şi s-au recitat poezii. Invitaţii au mai putut urmări filmul romănesc "Occident" şi un spectacol de folclor. Manifestări dedicate Zilei Naţionale au fost anunţate şi de către asociaţiile romăneşti din Alcala de Henares şi Coslada. In organizarea manifestărilor - spectacole pentru copiii, spectacole folclorice - s-au implicat şi primăriile locale. Astăzi, romănii din Torino se intălnesc la Sermig (Piazza Borgo Dora) pentru o manifestare ce va cuprinde animaţie pentru copii. După-amiază, don Luigi Ciotti, preşedintele Grupului Abele, va da startul programului "Jocul in piaţă", in care cetăţenii romăni şi italieni vor avea ocazia să facă schimb de cunoştinţe in domenii ca: tradiţii populare, bucătărie, geografie, istoria ţărilor şi locurilor natale. Jocul "Italia/Romănia Pursuit" va fi condus de Federico Bianco din Orchestra di Ritmi Moderni Arturo Piazza, informează Primăria din Torino.

Â

IRIS, LA PADOVA. Seara, romănii de la Torino işi vor aminti de "acasă" cu orchestra "Ciobănaşul" din Rădăuţi. La Padova, Asociaţia romănă Columna, cu sprijinul Institutul Cultural Romăn şi al Primăriei din Padova, organizează in cinstea Zilei Naţionale o serie de manifestări care au inceput la 24 noiembrie şi se vor incheia la 16 decembrie. In cadrul acestora se inscrie şi concertul de măine, 2 decembrie, al formaţiei Iris, care va cănta pentru romăni şi italieni in Piazza Prato della Valle din Padova. La Veneţia. Ziua Naţională va fi marcată printr-un concert extraordinar susţinut la Teatrul Malibran de soprana Felicia Filip, acompaniată de Orchestra Operei de Stat din Braşov. Pentru petrecerea de 1 Decembrie, romănii din Lausanne (Elveţia) sunt aşteptaţi azi la Cave du Chateau, vinoteca din Rue de la Barre.

×
Subiecte în articol: diaspora