x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă cinci bărbați răniți în timpul festivalului de la Pamplona (VIDEO)

Încă cinci bărbați răniți în timpul festivalului de la Pamplona (VIDEO)

09 Iul 2015   •   19:33
Încă cinci bărbați răniți în timpul festivalului de la Pamplona (VIDEO)

Cinci bărbaţi au fost răniţi uşor, joi, în cel de-al treilea 'encierro' - alergare înaintea taurilor - de pe străzile înguste ale Pamplonei, nordul Spaniei, cu prilejul tradiţionalelor 'Sanfermines', dedicate Sfântului Fermin, conform organizatorilor, transmite AFP.

Niciunul dintre răniţi, toţi spanioli cu vârsta între 27 şi 58 de ani, nu a fost străpuns de coarnele taurilor. Ei au fost trataţi pentru răni uşoare la cap, genunchi sau la coate, conform comunicatului autorităţilor regionale din Navarra.

La începutul cursei, un impozant taur negru pe nume 'Jubilado' s-a desprins din grupul de 6 tauri eliberaţi pe străzi şi a atacat mai mulţi participanţi la cursă. Taurul izolat, care este mai periculos pentru că se poate dezorienta şi poate deveni agresiv foarte rapid, a alunecat şi a căzut peste câţiva participanţi.

Chiar înainte de intrarea în arenă un bărbat s-a agăţat de coarnele taurului din faţă, provocând căderea mai multor persoane. Conform regulilor de participare la aceste curse, atingerea animalelor este interzisă.

Cursa de joi a fost cea de-a treia din seria de opt prevăzute. Doi americani şi un englez au fost răniţi marţi de tauri, iar miercuri a fost rândul unui australian să solicite ajutorul medicilor.

"M-am împiedicat şi am căzut iar un taur m-a lovit la subsuoară. Când m-am ridicat am văzut că îmi curgea un pic de sânge iar tricoul meu avea o gaură unde am fost lovit", a povestit unul dintre americani, Mike Webster. "Am o înţelegere cu nevastă-mea că dacă sunt rănit să mă las definitiv (de alergarea cu tauri)", a adăugat americanul mândru de palmaresul său la Pamplona: 38 de curse în 11 ani.

Din anul 1911 şi până în prezent, cincisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în timpul acestor 'encierros' la Pamplona. Ultima victimă a fost un tânăr spaniol în vârstă de 27 de ani, străpuns de coarne în gât, inimă şi plămâni într-una dintre cursele din 2009.




×