x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incă o catastrofă aviatică in Brazilia

Incă o catastrofă aviatică in Brazilia

de Irina Cristea    |    19 Iul 2007   •   00:00
Incă o catastrofă aviatică in Brazilia

O nouă catastrofă aviatică trimite Brazilia in stare de şoc. Un avion care incerca să aterizeze pe aeroportul din Sao Paolo, in condiţii meteo extreme, a intrat intr-o clădire şi a explodat, provocănd victime atăt la bord, căt şi la sol.

Dezastru - cel puţin 200 de victime, pistă de aterizare nesigură

O nouă catastrofă aviatică trimite Brazilia in stare de şoc. Un avion care incerca să aterizeze pe aeroportul din Sao Paolo, in condiţii meteo extreme, a intrat intr-o clădire şi a explodat, provocănd victime atăt la bord, căt şi la sol.

Cel puţin 200 de persoane au murit in urma unui accident aviatic produs marţi noaptea la aeroportul din Sao Paolo din Brazilia. Un avion de linie de tip Airbus 320 avănd la bord aproape 190 de persoane a ratat aterizarea, a lovit o clădire şi un depozit de combustibil, după care a sărit in aer, părjolind totul in jur.

Echipele de salvare apreciază că accidentul a provocat victime şi la sol, vehiculănd un bilanţ provizoriu de cel puţin 20 de persoane, transmite AFP. Există puţine şanse ca la bord să fi existat supravieţuitori.

Â

DERAPAJ. Aeronava Airbus aparţinănd companiei braziliene Tam decolase din oraşul Porto Alegre, situat in sudul ţării. In momentul in care incerca să aterizeze pe Aeroportul Congonhas din Sao Paolo, condiţiile meteorologice erau extrem de nefavorabile.

O ploaie torenţială a compromis manevrele piloţilor care, după ce au reuşit să pună avionul pe pistă, au pierdut controlul asupra acestuia. Aeronava a ieşit de pe pistă, a traversat o arteră de circulaţie, s-a izbit intr-o clădire aparţinănd chiar companiei Tam, după care a lovit un depozit de combustibil. Ultimul impact a provocat o explozie uriaşă, după spusele martorilor.

Este al doilea accident aviatic de mare amploare ce are loc in Brazilia in mai puţin de un an. In septembrie anul 2006, 154 de persoane au murit cănd un avion Boeing 737 s-a ciocnit de un aparat privat de zbor şi s-a prăbuşit in jungla Amazonului.

Autorităţile braziliene au declanşat o anchetă, iar experţii Airbus sunt aşteptaţi la locul tragediei.

Cu probleme

Aeroportul Congonhas are o faimă tristă in Brazilia, relatează BBC. Pista sa de aterizare a fost adesea criticată pentru dimensiunile prea reduse şi pentru că pe timp de ploaie este foarte alunecoasă. In plus, se situează in apropierea centrului oraşului.In ultimele luni, pe aeroport au avut loc o serie de lucrări de recondiţionare şi de imbunătăţire a condiţiilor de aterizare. Cu toate acestea, unul dintre semnele de intrebare importante este dacă pista a fost suficient de pregătită să facă faţă ploilor torenţiale. Cu o zi inainte de acest accident, aici derapase un alt avion.

×
Subiecte în articol: externe