x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un week-end de proteste în faţa Ambasadei României din Paris

Încă un week-end de proteste în faţa Ambasadei României din Paris

de Vladimir Bara    |    20 Feb 2012   •   13:03
Încă un week-end de proteste în faţa Ambasadei României din Paris

Protestele din tara au sucitat solidaritatea romanilor din toate colturile lumii. In duminica de 19 februarie 2012 comunitatea romaneasca din Franta si-a reiterat SOLIDARITATEA cu cererile Pietei Universitatii si cu cererile manifestantilor din celelalte colturi ale Romaniei.

In al cincilea weekend consecutiv, vocea comunitatii tinde sa se articuleze in propuneri concrete, in favoarea eradicarii disfunctionalitatiilor democratiei romanesti. Romanii din Franta isi doresc un adevarat STAT DE DREPT. In plus, observam ca nu exista deschiderea spre dialog din partea Ambasadei Romaniei din Franta si din partea departamentului romanilor din diaspora.

Intelectuali, artisti, studenti, muncitori si blogari din Paris au fost prezenti in fata Ambasadei Romaniei in Franta. Acestora li s-au adaugat vocile celor din Amiens, Arras, Douai, Lens, Lille si Bordeaux, prin comunicarea realizata pe facebook.

Reprezentanti ai societatii civile au fost prezenti pentru a intari speranta celor care inca mai cred ca Romania se poate indrepta ‘spre o directie de dezvoltare normala’.

In acest sens, EYRAUD Patrice, presedintele Asociatiei ‘Opération Villages Roumains Solidarités’ si Stefana Bianu, presedinta Asociatiei ‘Rencontres du Patrimoine Europe – Roumanies’ au subliniat rolul dezvoltarii durabile a satelor romanesti (in care ponderea populatiei este de 40%) prin conservarea si revalorizarea patrimoniului inca existent. Pe modelul european patrimoniu reprezinta un important motor economic. Presedintii OVRS si RPER au afirmat ca exista solutii ecologice de dezvoltare durabila, in care CETATEANUL si COMUNITATEA sa fie in centrul preocuparii economice.

Reprezentantii comunitatii romanilor din Franta cer transparenta in toate deciziile adiministratiei, in special in relatia cu Uniunea Europeana, cu FMI si mai ales cu companiile multinationale care au interese in tara. Cerem desecretizarea tuturor contractelor privatizarilor si concesionarilor incepand cu RMGC.

Pana in momentul obtinerii revendicarilor noastre, comunitatea romanilor din Franta va continua manifestarile in fata Ambasadei Romaniei de la Paris.

×
Subiecte în articol: proteste romani paris