x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii in California - Trei familii de romăni au rămas fără case

Incendii in California - Trei familii de romăni au rămas fără case

de Carmen Plesa    |    29 Oct 2007   •   00:00

Trei familii de romăni din Rancho Bernardo - California, zonă puternic afectată de incendii, au rămas fără case. Alţi zeci de romăni au fost evacuaţi, insă cea mai mare parte au primit acordul pentru a se intoarce la casele lor.

"Sunt bucuros sa vad ca romanii din zonele neafectate au raspuns pozitiv, oferindu-si ajutorul" ne-a spus preotul Iustin Capşa, de la biserica romănească din San Diego. Preotul a mai făcut un apel către romănii de pretutindeni, pentru ajutarea famiiilor afectate.


AJUTOR. "Cu fraţească dragoste, facem apel la romănii de pretutindeni să ajute familiile afectate, orice contribuţie fiind binevenită. Cei dintre dumneavoastră care aţi trecut cu bine aceste momente sunteţi aşteptaţi la Biserică să faceţi o rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu pentru ca v-a protejat, căt şi să vă oferiţi sprijinul moral şi material familiilor in suferinţă" - spune apelul. Cei care nu sunt din San Diego pot trimite ajutorul lor pe numele Bisericii: "The Elevation of the Holy Cross" cu menţiunea "colecta speciala 10/28/2007" la adresa: Preot Iustin Capşa, 9155 Judicial Drive # 5318, San Diego, CA 92122.

Biserica romănească din San Diego a organizat, ieri, după Liturgie, o colectă pentru famiile afectate. Şapte pesoane au murit, 64 au fost rănite, iar 640.000 au fost nevoite să se refugieze, in urma incendiilor din California.

×
Subiecte în articol: diaspora