x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul uriaș din Tenerife, declanșat intenționat

Incendiul uriaș din Tenerife, declanșat intenționat

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   10:30
Incendiul uriaș din Tenerife, declanșat intenționat

Incendiul din Tenerife care a forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele a fost declanșat intenționat, susțin oficialii spanioli, potrivit Sky News.

Incendiul de vegetație care face ravagii în Tenerife a fost declanșat în mod deliberat, au declarat oficialii. Liderul regional al Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat că poliția suspectează că incendiul a fost provocat și a deschis trei linii de anchetă. Oficialul nu a dezvăluit dacă au existat arestări.

Sute de pompieri și militari au fost trimiși la fața locului pentru a ține flăcările sub control. Duminică, ei au reușit să facă unele progrese fiind ajutați de vreme.

Numărul persoanelor care au fost nevoite să își evacueze locuințele a ajuns la peste 12.000. Incendiul a izbucnit miercuri și s-a extins în orașele și satele din nord-estul țării. Nu au fost victime, însă mulți localnici se adăpostesc în săli de sport și cluburi.

Ceilalți locuitori au fost sfătuiți să rămână în casă din cauza calității scăzute a aerului și să poarte măști dacă trebuie să-și părăsească locuințele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu tenerife