x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden așteaptă încetarea focului în Gaza până la Ramadan, luna vindecării

Joe Biden așteaptă încetarea focului în Gaza până la Ramadan, luna vindecării

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2024   •   10:40
Joe Biden așteaptă încetarea focului în Gaza până la Ramadan, luna vindecării
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA Joe Biden a spus că speră ca până la Ramadan să se ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza, scrie CNN.

El a anunțat că SUA vor începe „foarte curând” să lanseze din avion ajutoare alimentare pentru populația din Gaza.

Biden a oferit o evaluare în ceea ce privește posibilitatea ca discuțiile dintre Israel și Hamas privind ostaticii să ajungă la un acord până luni, spunând că speră că se va ajunge la un acord până la Ramadan, dar și că „s-ar putea să nu se ajungă la un acord”.

Întrebat dacă este încrezător că s-ar putea ajunge la un acord de încetare a focului până luni - zi pe care o indicase la începutul săptămânii ca fiind o posibilitate - Biden a spus: „Încă nu s-a ajuns acolo. Cred că vom ajunge acolo, dar nu suntem încă acolo”, transmite Mediafax.

Pe măsură ce războaiele, tulburările și dramele politice sfâșie țările, musulmanii din întreaga lume abia așteptă să vadă semiluna din cea de-a noua lună a calendarului lunar islamic și să îmbrățișeze Ramadanul (scris și Ramazan sau Ramzan sau Ramzaan).

Este luna vindecării, care este o perioadă de armonie comună, reflecție, căutare spirituală în timpul postului din zori până la amurg, recitări intense ale cărții sfinte Coran și compasiune.

Anul acesta, Ramadanul începe luni, 11 martie 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ramadan violente gaza