x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident armat într-o staţie de metrou din apropierea Pentagonului

Incident armat într-o staţie de metrou din apropierea Pentagonului

05 Mar 2010   •   00:00

Un incident armat a avut loc într-o staţie de metrou din apropierea Pentagonului, un bărbat a deschis focul asupra unui punct de control rănind doi poliţişti. Agresorul a fost rănit la rândul său în schimbul de focuri, decedând câteva ore mai târziu la spital.



Imediat după incident toate intrările în sediul Departamentului american al Apărării au fost închise.

Autorul atacului, John Patric Bedell, în vârstă de 36 de ani din California, a murit la câteva ore după ce a fost internat în spital.

"Nu a existat nici un fel de semnal de alarmă. A băgat mâna în buzunar, iar (paznicii) au crezut că va scoate o legitimaţie, dar a scos o armă. Nu a pretins că este cineva anume. A intrat şi a început să tragă", a declarat şeful poliţiei Pentagonului, Richard Keevill.

Motivul real al incidentului nu este cunoscut, dar din comentariile postate pe internet de un userul JPatrickBedell se poate spune că acesta este un ămpătimit al teoriei al conspiraţiei. Comentariile denotă ura faţă de armată şi convingerea că atacurile de la 11 septembrie ar fi fost înscenate.

Autorităţile au declarat că au demarat investigaţii amănunţite, un alt bărbat, posibil complice al agresorului fiind interogat.

Staţia de metrou se află în imediata apropiere a clădirii Pentagonului, dar după reamenajarea de după atentatele de la 11 septembrie, trecătorii nu mai pot intra direct în clădire, fiind nevoiţi să treacă printr-un filtru de securitate.

×
Subiecte în articol: externe