x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident armat într-o staţie de metrou din oraşul New York

Incident armat într-o staţie de metrou din oraşul New York

12 Apr 2022   •   20:31
Incident armat într-o staţie de metrou din oraşul New York

UPDATE:Cel puţin 16 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma incidentului armat produs marţi într-o staţie de metrou din oraşul american New York, anunţă autorităţile.

Poliţia a comunicat, potrivit agenţiei Associated Press, că au fost rănite în total 16 persoane, dintre care opt au plăgi produse prin împuşcare. Cinci persoane sunt în stare gravă.

Incidentul a avut loc în staţia de metrou din apropierea Străzii 36, în cartierul Sunset Park din Brooklyn, potrivit comisarului de poliţie Keechant Sewell, citat de ABC News. Unele persoane au fost împuşcate pe platforma staţiei de metrou, iar altele într-un vagon, în timp ce trenul se deplasa spre staţia de metrou din zona Greenwood Heights.

Autorul atacului este căutat activ de forţele de ordine. În momentul comiterii atacului, individul purta o vestă de culoare verde specifică muncitorilor de pe şantiere de construcţii şi o mască de gaze. Dispozitivele explozive artizanale depistate de autorităţi nu erau funcţionale.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului, dar, deocamdată, nu este luată în calcul ipoteza unui act terorist.

Stire initiala: Mai multe persoane au fost împuşcate, marţi, într-o staţie de metrou din oraşul american New York, iar în zonă au fost depistate şi dispozitive explozive, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Incidentul a avut loc în staţia de metrou 36, situată în zona Sunset din New York.

Imagini live de la fața locului

Poliţia a fost solicitată să intervină după ce un individ rămas neidentificat a împuşcat mai mulţi pasageri. Cel puţin cinci persoane au fost rănite prin împuşcare, au declarat surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul The New York Times.

În staţia de metrou au fost depistate mai multe dispozitive explozive artizanale, iar echipele pirotehnice intervin pentru a le dezamorsa, potrivit postului NBC4 New York.

La fața locului, salvatorii au găsit mai multe persoane împușcate.

 

 

Autorităţile îl caută pe autorul atacului armat şi încearcă să afle care sunt motivele acestuia. Circulaţia trenurilor de metrou a fost suspendată, iar în zonă a fost instituit un perimetru de securitate.

 

 

 

×
Subiecte în articol: incident armat sua