x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident aviatic în spaţiul Suediei: Un avion de pasageri, aproape de coliziune cu un avion militar rus

Incident aviatic în spaţiul Suediei: Un avion de pasageri, aproape de coliziune cu un avion militar rus

08 Mai 2014   •   13:19
Incident aviatic în spaţiul Suediei: Un avion de pasageri, aproape de coliziune cu un avion militar rus

Un avion militar rus de recunoaştere de tip Iliuşin-20M a fost aproape de o coliziune cu o aeronavă de pasageri, aparţinând companiei aeriene Scandinavian Airlines (SAS) care efectua un zbor Copenhaga - Roma, trecând la numai 90 de metri pe lângă aceasta, potrivit presei norvegiene.

Incidentul s-a produs la 3 martie în spaţiul aerian al Suediei, dar despre el s-a aflat de abia acum. 'Avionul companiei SAS a decolat de pe aeroportul din Copenhaga, având ca destinaţie Roma. Imediat după decolare, echipajul a primit mesajul că un avion neidentificat se află pe acelaşi culoar de zbor', a relatat agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

Sistemul de la bordul aeronavei SAS nu a înregistrat avionul rusesc, dar el a fost observat de radare.

'Incidentul este în prezent investigat de o Comisie specială suedeză. Două avioane au trecut unul pe lângă altul la numai 90 de metri, de trei ori mai mică decât distanţa permisă de 300 de metri', relevă NTB.

Agenţia de presă RIA Novosti scrie că, pe moment, nu a reuşit să obţină un comentariu de la Ministerul rus al Apărării cu privire la acest subiect.

Scandinavian Airlines (SAS) este cea mai mare companie aeriană din Peninsula Scandinavă şi este compania naţională a Danemarcei, a Norvegiei şi a Suediei.

×