x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident fără precedent în Noua Zeelandă: o balenă ar fi provocat moartea a cinci persoane

Incident fără precedent în Noua Zeelandă: o balenă ar fi provocat moartea a cinci persoane

11 Sep 2022   •   17:40
Incident fără precedent în Noua Zeelandă: o balenă ar fi provocat moartea a cinci persoane
Sursa foto: Hepta

Cinci persoane au murit în Noua Zeelandă după ce o ambarcaţiune de observare a păsărilor s-a răsturnat, posibil după ce s-a ciocnit cu o balenă.

Unsprezece persoane, majoritatea din grupul de observare a păsărilor, se aflau la bord când barca s-a răsturnat sâmbătă în Goose Bay, în apropiere de oraşul Kaikōura, informează BBC.

Poliţia a refuzat să facă speculaţii cu privire la cauzele accidentului, limitându-se la a confirma coliziunea.

Craig Mackle, primarul din Kaikōura, a declarat, însă, reporterilor că el crede că barca s-a ciocnit cu o balenă care ieşise la suprafaţă.

Mackle a declarat că erau condiţii „perfecte” în golf la momentul respectiv şi că oficialii au presupus că balena a ieşit la suprafaţă sub navă, provocând răsturnarea acesteia.

„Acesta este un eveniment tragic care afectează multe vieţi, nu în ultimul rând familiile şi cei dragi”, a declarat Mackie în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aş dori să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi de recuperare. Faptul că am reuşit să-i aducem pe toţi acasă este cel mai bun rezultat într-o astfel de circumstanţă teribilă”.

Sergentul Matt Boyce a refuzat să comenteze teoria, dar a recunoscut că incidentul a fost „fără precedent”. El a precizat că supravieţuitorii incidentului - inclusiv căpitanul ambarcaţiunii - au fost cu toţii transportaţi la spital şi ulterior externaţi. Un supravieţuitor a suferit răni minore.

Pasagerii vasului făceau parte dintr-un grup de observare a păsărilor adunat din toată ţara.

(sursa: Mediafax)

×