x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident în Marea Baltică: O navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze

Incident în Marea Baltică: O navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze

17 Iun 2022   •   17:25
Incident în Marea Baltică: O navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze
Sursa foto: Hepta

Forțele armate daneze anunță că o navă de război a Federației Ruse a intrat, vineri, în apele teritoriale ale acestei țări, scrie Reuters.Danemarca a calificat acțiunea drept o provocare inacceptabilă.

O navă de război din Rusia a intrat de două ori în apele teritoriale daneze la nord de insula Bornholm din Marea Baltică. Pe insulă avea loc un festival al democrației la care participau înalți parlamentari și oameni de afaceri, au anunțat forțele armate daneze.

Nava de război rusă a intrat fără autorizație în apele daneze, vineri, la ora 00.30 GMT, și din nou câteva ore mai târziu. Aceasta a plecat după ce marina daneză a stabilit contactul radio.

„O provocare rusească profund iresponsabilă, grosolană și complet inacceptabilă. Metodele de intimidare nu funcționează împotriva Danemarcei", a transmis pe Twitter șeful diplomației daneze, Jeppe Kofod, referindu-se la Festivalul Democrației din această țară.

La festivalul anual participă înalți oficiali guvernamentali, inclusiv Kofod și premierul Mette Frederiksen.

Ambasadorul rus a fost convocat pentru explicații.

Cu toate acestea, nu a existat nicio amenințare imediată la adresa festivalului sau a orașului Bornholm, a declarat ministrul danez al Apărării, Morten Bodskov.

„Trebuie să acceptăm faptul că Marea Baltică devine o zonă de înaltă tensiune", a declarat Bodskov, adăugând că nu este prima dată când Rusia încalcă teritoriul danez.

Ambasada Rusiei la Copenhaga nu făcut comentarii.

×
Subiecte în articol: danemarca Rusia nava de razboi