x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident la Washington: Autorităţile au deschis focul asupra unui vas suspect

Incident la Washington: Autorităţile au deschis focul asupra unui vas suspect

de Marina Constantinoiu    |    11 Sep 2009   •   00:00

Paza de coastă americană a deschis focul, în cursul zilei de vineri, în direcţia unui vas suspect care naviga pe Potomac, chiar în ziua în care SUA comemorează atentatele de la 11 septembrie 2001, anunţă CNN.

Potrivit CNN, paza de coastă a tras în zece reprize în direcţia navei care se afla în zona interzisă navigaţiei, în timp ce preşedintele Barack Obama se afla nu departe de acea zonă, la Pentagon, unde participa la o ceremonie de omagiere a victimelor atentatelor din 2001. Clădirea Pentagonului, lovită şi ea în cursul atentatelor din 2001, de un avion deturnat de un comando islamist, este separată de centrul Washingtonului chiar de Potomac. Pentagonul este sediul Ministerului american al Apărării.

În cele din urmă, CNN a relatat că a fost vorba despre un exerciţiu al pazei de coastă, care a semănat confuzia tocmai într-o asemenea zi.

Purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, John Edwards, a declarat că astfel de antrenamente au loc zilnic, ceea ce s-a întâmplat azi neavând nici o legătură cu comemorarea celor 8 ani de la comiterea atentatelor din 2001.

Preşedintele american Barack Obama a afirmat, vineri, în cursul discursului său de comemorare a victimelor atentatelor de la 11 septembrie, că Statele Unite sunt decise să lupte în continuare împotriva Al-Qaida. "Nu vom ceda niciodată, nu vom renunţa la apărarea ţării noastre, nu vom reduce niciodată operaţiunile de vânare a Al-Qaida şi a extremiştilor care îi sunt aliate", a declarat Obama, în cursul ceremoniei de comemorare organizate la Pentagon în memoria victimelor atentatelor teroriste, cel mai grav eveniment petrecut vreodată pe teritoriul SUA. "Reînnoiesc aici hotărârea noastră de a-i combate pe cei care au comis acest act barbar şi care continuă să ne dorească răul", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: externe incident vas washington