x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil, dar adevărat – Silvio Berlusconi: „Italia este o ţară de rahat!”

Incredibil, dar adevărat – Silvio Berlusconi: „Italia este o ţară de rahat!”

01 Sep 2011   •   18:53
Incredibil, dar adevărat – Silvio Berlusconi: „Italia este o ţară de rahat!”

Agentia italiana Ansa a publicat joi inregistrarea unei convorbiri telefonice intre premierul italian, Silvio Berlusconi, si un apropiat al acestuia, urmarit de justitia italiana, care i-a pus sub urmarire telefonul. La un moment dat, Berlusconi i se confeseaza lui Walter Lavitola, aflat in strainatate, ca este tentat sa paraseasca Italia, pentru ca este 'o tara de rahat'.

'Sunt transparent, atat de curat in afacerile mele, incat nu ma poate deranja nimic. Nu fac nimic din ceea ce poate fi considerat o infractiune. Se poate spune despre mine ca fac amor. Este singurul lucru care se poate spune. In cateva luni ma duc sa-mi vad de treaba, altundeva. Ma duc din aceasta tara de rahat, care ma face sa vomez', si-a varsat naduful Berlusconi intr-o conversatie avuta pe 13 iulie cu Lavitola.

Editor al unui cotidian italian, Walter lavitola este urmarit de justitia italiana, care a emis un mandat de arestare pe numele sau intr-un caz in care este suspectat impreuna cu un om de afaceri, Giampaolo Tarantini, care a fost arestat in martie, de extorcare.

Tarantini a fost implicat, cu doi ani in urma, si in scandalul prostituatei Patrizia D'Addario, care a afirmat ca a petrecut o noapte cu Silvio Berlusconi. Afaceristul a declarat la acel moment ca i-a furnizat lui Berlusconi 30 de femei pregatite sa-i acorde favoruri sexuale premieriului italian, in timpul petrecerilor date de acesta la resedintele sale. din Roma si Sardinia, din septembrie 2008 si pana in ianuarie 2009.

Valter Lavitola este suspectat de justitie italiana ca a intermediat platile efectuate de Berlusconi catre Tarantini, dar si ca si-a insusit o parte din aceste sume.

×
Subiecte în articol: justitie Silvio Berlusconi extorcare