x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India: Numărul tigrilor sălbatici a depăşit pragul de 3.000 de exemplare

India: Numărul tigrilor sălbatici a depăşit pragul de 3.000 de exemplare

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2023   •   19:00
India: Numărul tigrilor sălbatici a depăşit pragul de 3.000 de exemplare

Populaţia de tigri sălbatici din India, de departe cea mai importantă din lume, a depăşit pragul de 3.000 de exemplare, potrivit unui recensământ oficial ale cărui rezultate au fost publicate duminică, informează AFP.

Oficialii indieni au numărat 3.167 de tigri care trăiesc în sălbăticie, comparativ cu cei 2.967 recenzaţi în precedentul raport, realizat în urmă cu patru ani, înregistrând astfel o creştere care recompensează eforturile depuse pentru protejarea speciilor ameninţate cu dispariţia.

În trecut, această felină sălbatică era prezentă în Asia Centrală, Asia de Est şi Asia de Sud. Însă populaţia sa a scăzut cu peste 93% pe parcursul ultimilor 100 de ani, iar tigrul nu mai este prezent în zilele noastre decât în 13 ţări, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN).

Recensămintele sunt realizate la fiecare patru ani cu ajutorul unor camere de luat vederi şi al unor sisteme informatice pentru verificarea fiecărui exemplar.

Ritmul de creştere a populaţiei de tigri a încetinit la mai puţin de 7% în perioada studiată, comparativ cu 30% în perioada precedentă.

Cu toate acestea, prim-ministrul indian Narendra Modi a vorbit despre "un moment de mândrie".

"Familia noastră se măreşte", a declarat el cu ocazia unei ceremonii organizate în oraşul Mysore din sudul ţării. "Este o reuşită nu doar pentru India, ci şi pentru lumea întreagă", a adăugat prim-ministrul Modi.

Despăduririle, pătrunderea oamenilor în habitatele naturale şi braconajul au decimat populaţiile de tigri din Asia. Narendra Modi a salutat totuşi "participarea populară" şi "cultura conservării" din India care au permis susţinerea creşterii numărului acestor feline.

India găzduieşte de acum 75% din totalul tigrilor din lumea întreagă şi este cea mai mare ţară prin prisma suprafeţelor în care trăiesc aceste animale.

În 1900, peste 100.000 de tigri trăiau pe planeta noastră. Numărul lor a scăzut însă până la 3.200 în 2010.

În acel an, India şi alte 12 ţări au semnat un acord pentru a dubla populaţia de tigri în jurul anului 2022.

În momentul în care India şi-a obţinut independenţa în 1947, populaţia sa de tigri era estimată la aproximativ 40.000 de exemplare.

Numărul acestor animale a scăzut dramatic în deceniile următoare şi a ajuns la 3.700 în 2002 şi la doar 1.411 de exemplare în 2006. De atunci, populaţia de tigri a crescut treptat. 

×
Subiecte în articol: india tigrii salbatici