x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Individul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan a fost eliberat (presă)

Individul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan a fost eliberat (presă)

10 Sep 2016   •   23:30
Individul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan a fost eliberat (presă)

John Hinckley Jr, individul care a încercat să-l asasineze pe preşedintele american Ronald Reagan în 1981, a fost eliberat din spitalul psihiatric în care era internat de mai bine de 30 de ani, a informat sâmbătă Washington Post, preluat de AFP. 

Justiţia ordonase această eliberare în iulie, stabilindu-i totodată lui Hinckley Jr. condiţii stricte de tratament şi de supraveghere. 

"Putem confirma că toate externările programate astăzi au avut loc", a declarat - pentru AFP - Phyllis Jones, o purtătoare de cuvânt a serviciului psihiatric din Washington D.C. care gestionează spitalul în care era internat Hinckley Jr. 

La 30 martie 1981, John Hinckley Jr., acum în vârstă de 61 de ani, a deschis focul asupra preşedintelui american în faţa Hotelului Hilton din Washington. Unul dintre gloanţe a ricoşat din limuzina prezidenţială blindată şi l-a lovit pe Ronald Reagan în piept, trecând foarte aproape de inimă. 

Bărbatul a declarat că a vrut s-o impresioneze pe actriţa Jodie Foster. Justiţia a stabilit că Hinckley nu poate răspunde din punct de vedere penal pentru faptele sale. 

Fundaţia Ronald Reagan s-a opus eliberării lui Hinckley. În iulie, fundaţia a transmis că acesta reprezintă în continuare "o ameninţare pentru el şi pentru alţii". 

Potrivit condiţiilor impuse de justiţie, John Hinckley Jr. va trebui să locuiască cu mama sa în primul an de libertate, după care, cu acceptul prealabil al echipei sale medicale, va putea să locuiască în altă parte, singur sau cu altcineva. AGERPRES

×
Subiecte în articol: John Hinckley Jr ronald reagan