x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indonezia: Nivelul de alertă pentru vulcanul Agung din Bali a fost redus

Indonezia: Nivelul de alertă pentru vulcanul Agung din Bali a fost redus

29 Oct 2017   •   17:10
Indonezia: Nivelul de alertă pentru vulcanul Agung din Bali a fost redus

Nivelul de alertă instaurat în zona vulcanului Mount Agung de pe insula turistică Bali a fost redus cu o treaptă de la cel mai înalt grad, ca urmarea a scăderii intensităţii activităţii acestuia, au anunţat duminică autorităţile indoneziene citate de DPA.

Alerta pentru vulcanul de 3.031 metri înălţime a fost ridicată la cel mai înalt nivel la 22 septembrie. Ca urmare, peste 130.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele şi să se refugieze în adăposturi temporare.

''Activitatea vulcanică a scăzut considerabil în ultimele nouă zile'', a explicat Kasbani, şeful Centrului de Vulcanologie şi Prevenire a Pericolelor Geologice, pentru agenţia de ştiri Antara.

Potrivit lui Kasbani, în preajma vulcanului va fi menţinută o zonă de excludere de 6 - 7,5 kilometri. Acesta a precizat că persoanele evacuate care locuiesc în afara acestei zone se pot întoarce la casele lor.

Indonezia se întinde peste Inelul de Foc al Pacificului, la intersecţia mai multor plăci tectonice, iar aici se produce 90% din activitatea seismică a lumii, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Indonezia este ţara cu cei mai mulţi vulcani activi din lume, peste 130.

Erupţiile vulcanului Mount Agung din anii 1963 şi 1964 au provocat moartea a circa 1.200 de persoane şi rănirea a câteva sute.AGERPRES

×
Subiecte în articol: vulcanul agung