x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Oct 2006   •   00:00
DILEMA LA SOFIA. Concesionarea autostrazii Trakia din Bulgaria va fi anulata, scrie publicatia online Standart. Companiile portugheze care ar fi trebuit sa construiasca autostrada s-au declarat nemultumite de noile conditii impuse de partea bulgara. Standart precizeaza ca, intr-o interventie in fata Parlamentului, premierul Serghei Stanisev a declarat ca guvernul sau nu este multumit cu termenii financiari ai concesionarii. Proiectul Trakia este vital pentru Bulgaria si poate fi realizat fara ajutor extern, scrie Standart.

ASASINAT LA MOSCOVA. Directorul comercial al agentiei ruse de stiri Itar-Tass, Anatoli Voronin, a fost asasinat ieri in apartamentul sau. Surse ale Parchetului General de la Moscova au declarat Itar-Tass ca Voronin, in varsta de 55 de ani, a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit. Cadavrul a fost descoperit de soferul fostului director comercial al Itar-Tass.

PREFERATA. Unul dintre candidatii favoriti la prezidentialele franceze, socialista Segolene Royal, ar invinge orice contracandidat de dreapta, se arata intr-un sondaj de opinie publicat ieri de ziarul Le Figaro. Pe ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, l-ar devansa in al doilea tur cu doua procente; fata de ministrul Apararii, Michele Alliot-Marie, Segolene ar obtine cu 20% mai multe voturi; iar in cazul in care Dominique de Villepin ar candida, socialista ar obtine 39% din optiunile electoratului, cu 18% mai mult decat eventualele voturi ale premierului.

×
Subiecte în articol: externe