x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Oct 2006   •   00:00
LYON. O explozie puternica, de origine nedeterminata, a provocat prabusirea unui imobil de locuinte la Lyon (Franta). Imobilul era in curs de demolare. Un muncitor se afla sub ruine la ora difuzarii acestei informatii. ANKARA. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca Turcia studiaza posibilitatea adoptarii unor represalii impotriva Frantei, care a adoptat o lege ce transforma in infractiune negarea genocidului armean din 1915. Ankara neaga ca armenii ar fi fost victimele unui genocid in Turcia in timpul primului razboi mondial, argumentand ca numerosi turci musulmani si armeni crestini au murit in conflict.

SOFIA. Filiala bulgara a organizatiei Mensa International i-a invitat pe cei sapte candidati la presedintie sa-si verifice coeficientul de inteligenta si sa faca publice rezultatele testelor. Candidatul formatiunilor de dreapta, Nedelco Beronov, ar putea sa obtina un scor electoral mai bun decat nationalistul Volen Siderov, intrand astfel in turul doi al scrutinului impreuna cu actualul presedinte Gheorghi Parvanov, care are o popularitate de 44%.

LONDRA. Comandantul armatei britanice, generalul Richard Dannat, preconizeaza o retragere cat mai rapida a trupelor din Irak, avertizand ca prezenta lor in aceasta tara "accentueaza problemele de securitate" din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: externe