x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Sep 2007   •   00:00
JURNALIST ELIBERAT. Zhao Yan, jurnalistul chinez care lucra pentru The New York Times, a fost eliberat sămbătă de autorităţile chineze, după ce a petrecut trei ani după gratii, sub acuzaţia de a fi divulgat secrete de stat. Zhao Yan a fost intemniţat in septembrie 2004, după ce a scris un material in care prezenta rivalităţile politice din interiorul Partidului Comunist Chinez. Autorităţile americane şi organizaţiile nonguvernamentale care se ocupă cu respectarea drepturilor omului au cerut in mod constant eliberarea jurnalistului.


GREENSPAN. Fostul preşedinte al Rezervei Federale americane, Alan Greenspan, critică dur motivaţia pentru războiul din Irak. In volumul său de memorii, care apare astăzi pe piaţă, republicanul face următoarea afirmaţie: "Mă intristează profund faptul că ajungi să iţi faci un deserviciu afirmănd deschis ceea ce oricum ştie toată lumea - că războiul din Irak este, in cea mai mare parte, pentru petrol".


NU NE VINDEM ŢARA. Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a adoptat un proiect de lege care limitează investiţiile străine in domeniile strategice. Cotidianul Gazeta susţine că autorii acestui demers legislativ au pus de fapt in practică dispoziţiile preşedintelui Vladimir Putin. "In privinţa restricţiilor - existente şi potenţiale - investitorii străini
s-au obişnuit de mult", a declarat analistului Aleksandr Razuvaev, de la Sobinbank.

×
Subiecte în articol: externe