x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Oct 2006   •   00:00
CONSERVATOR. Daca numarul homosexualilor ar creste, "relatiile dintre barbati si femei ar fi intoarse pe dos", iar "omenirea ar fi sortita pieirii", a declarat presedintele polonez, Lech Kaczynski, intr-un interviu acordat publicatiei The Times. Liderul conservator a subliniat insa ca nu este homofob. "Am in cercul meu de prieteni persoane cu diferite orientari sexuale. Am auzit ca homosexualii sunt suprareprezentati in armata", a mai spus Kaczynski. (Irina Cristea)

LEGE CONTROVERSATA. Adunarea Nationala a Frantei a votat ieri un proiect de lege propus de opozitia socialista prin care nerecunoasterea genocidului turc asupra armenilor va fi pedepsita cu un an de inchisoare si o amenda de 45.000 de euro. Legea a tensionat relatiile franco-turce. Ankara a interpretat-o drept "o lovitura", desi refuza sa recunoasca genocidul si nu si-a deschis granitele cu Amernia. Acest lucru a fost aspru criticat de presedintele francez, Jacques Chirac, care, in cursul vizitei sale din Armenia, la sfarsitul lunii septembrie, a subliniat ca, pentru a deveni stat UE, Turcia trebuie sa recunoasca greselile din trecut. (Maria Toader)

ROMAN INJUNGHIAT. Un roman imigrant in Canada a fost gasit injunghiat in inima, in masina sa, in urma unei dispute cu o prostituata. Potrivit publicatiei The Hamilton Spectator, citata de Mediafax, vecinii lui Emil Uiuiu au auzit o bufnitura puternica si tipetele si scancetele unei femei venind din interiorul apartamentului sau, chiar cu doua ore inainte de crima. Anchetatorii banuiesc ca romanul si prostituata s-ar fi certat si, ajunsi in masina, femeia l-a injunghiat cu un cutit luat chiar din bucataria victimei. (Irina Cristea)

PREGATIRI DE CONTRAATAC. Armata sud-coreeana isi adapteaza capacitatile de reactie la un posibil razboi nuclear, dupa testul nuclear efectuat luni de Coreea de Nord. Statul Major a recomandat Ministerului Apararii sa verifice planurile de urgenta si sa se asigure ca Seulul dispune de un arsenal capabil sa distruga armamentul nord-coreean, care ar putea transporta o incarcatura nucleara. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe