x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Sep 2007   •   00:00
ROMA - Asalt la tabăra de romi
Unu dintre cei 40 de atacatori care au aruncat miercuri cocteiluri Molotov asupra unei tabere de romi, de la periferia Romei, a fost arestat, informează TGCOM. Bărbatul a declarat că e promotorul unui comitet spontan al locuitorilor din zona Ponte Mammolo, sătui de prezenţa romilor. Bărbatul este ţinut in arest la domiciliu. Potrivit locuitorilor din zonă, romii fură motociclete, benzină, sunt implicaţi in agresiuni, iar toate planurile pentru integrarea lor, din ultimii 10 ani, au eşuat.


DECIZIE - Nazist expatriat din SUA
Un fost gardian la un lagăr de concentrare nazistă a rămas fără cetăţenie americană, după ce s-a stabilit legătura sa cu Batalionul "Cap de Mort", informează Ha’aretz. Martin Hartmann s-a născut in Romănia, a emigrat in Statele Unite in 1955 şi a devenit cetăţean american in 1961. Fostul gardian nazist, in vărstă acum de 88 de ani, a părăsit SUA cu destinaţia Germania şi are interdicţie de a mai intra vreodată pe teritoriul american.


ITALIA - Alocaţii pentru copiii din ţară
In funcţie de veniturile obţinute, romănii care muncesc in Italia pot primi alocaţii pentru copiii aflaţi in Romănia. Astfel, pentru un venit familial anual de la 1.01.2007 de pănă la 12.500 de euro, alocaţia lunară este, pentru o familie compusă din trei persoane (doi adulţi şi un copil), de 137,5 euro; in cazul unei familii de patru persoane (doi părinţi şi doi copii) - de 258,33 euro; pentru o familie de cinci persoane (trei copii şi părinţii) - 375 euro. Pe măsură ce venitul pe familie creşte, aceste alocaţii scad.


PORTUGALIA - Eliberaţi după ce au ucis un milionar
Trei romăni inchişi in Portugalia pentru că in 2005 au omorăt in bătaie un milionar au fost eliberaţi provizoriu pănă cănd Inalta Curte ii va chema la apel, insă poliţia nu ştie unde se află aceştia, relatează Mediafax, citănd thisisgloucestershire.co.uk. Eliberarea lor a fost posibilă pentru că săptămăna trecută a intrat in vigoare o nouă lege. Ea prevede ca toţi infractorii străini să nu fie inchişi mai mult de 18 luni după ce a fost depusă cererea de apel, termen după care să fie eliberaţi imediat. Romănii fuseseră condamnaţi la căte 22 de ani de inchisoare.

×
Subiecte în articol: diaspora