x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Oct 2006   •   00:00
GRECIA, SUB APE. Zeci de localitati din nordul Greciei au fost afectate de inundatii in urma ploilor abundente care au cazut in ultimele zile, relateaza AP. Autoritatile de la Atena au decretat stare de urgenta in regiunile afectate si au promis deja sprijin financiar pentru familiile ramase fara adapost. Apele au inghitit gospodarii intregi, au distrus drumuri, poduri si retele de electricitate.

ROMANIA, IN THE ECONOMIST. Romania si Bulgaria, doua tari sarace care sarbatoresc apropiata aderare la Uniunea Europeana. Asa sunt descrise intr-o analiza a saptamanalului The Economist. Cele doua state nu sunt pregatite sa devina membre ale UE, fiind trase inapoi de saracie si de coruptie. "Oficialii tind sa fie prost pregatiti, prost platiti si adesea corupti", se arata in text. The Economist subliniaza ca sectorul unde coruptia e ca la ea acasa in ambele state este cel al vamilor. Articolul este concentrat mai degraba asupra situatiei din Bulgaria, unde judecatorii sunt porecliti "servitori" pentru disponibilitatea pe care le-o arata celor dispusi sa le ofere mita.

SPIONAJ. Sase persoane, printre care un cetatean roman, au fost inculpate ieri in Nigeria sub acuzatia ca ar fi sustras documente secrete provenind din dosare ale Apararii, transmite AP. Potrivit sursei citate, cei sase colaborau cu mai multi oficiali din Ministerul Apararii din Nigeria cu scopul de a obtine informatii "legate de o zona securizata" din tara. Informatiile ar fi ajuns la atasatul militar al Ambasadei Rusiei.

EVACUARI PE BANDA. Mai multe alerte cu bomba le-au dat de lucru ieri-seara autoritatilor din trei capitale europene. La Geneva, gara si un centru comercial au fost evacuate dupa ce un anonim a telefonat la politie si a anuntat ca in zona a fost plasata o bomba. Alerta a incetat dupa cateva ore, trasmite AFP. Emotii au avut si politistii din Oslo, dupa descoperirea unui obiect suspect amplasat la doi pasi de Ambasada SUA. Reprezentanta diplomatica si mai multe cladiri din zona au fost evacuate. Panica si la Londra, la Aeroportul Heathrow, unde autoritatile au evacuat terminalul utilizat pentru destinatii europene, din cauza unui bagaj suspect.

×
Subiecte în articol: externe