x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Oct 2007   •   00:00
SPANIA - Romănii, de bază la măsline
Mai multe organizaţii ale agricultorilor din Spania au anunţat că au mare nevoie de mănă de lucru pentru culesul măslinelor şi au cerut Guvernului să deschidă un amplu proces de regularizare, pentru ca imigranţii - in special romănii şi bulgarii - să obţină rapid permisele de muncă. Agricultorii au atras atenţia că nu pot contracta muncitori, deşi in zonele unde se culeg măsline sunt sute de romăni care ar dori să se angajeze, insă nu au primit incă răspuns la cererea de acordare a permisului de muncă pe care au făcut-o către Guvernul spaniol.


MORŢI IN ACCIDENT - Tinerii se grăbeau la muncă
Cei patru romăni care au murit marţi intr-un accident pe o autostradă, la 35 km de Madrid, se grăbeau să ajungă la muncă, a anunţat 20 minutos. Romănii aveau intre 19 şi 30 de ani şi lucrau in construcţii. Valentin, şoferul, cel mai tănăr dintre ei, işi cumpărase de curănd maşina, iar carnetul il luase in Romănia, cu căteva săptămăni in urmă. Pe o ploaie puternică, intr-o depăşire, maşina in care se aflau romănii s-a ciocnit de un Audi A4 condus de o spaniolă. Cei patru romăni au murit pe loc.


MAREA BRITANIE - Campionii delictelor la bancomat
Imigranţii romăni din Marea Britanie au comis 85 % din infracţiunile de fraudare a bancomatelor şi din delictele care au constat in furtul de date personale de la deţinătorii de carduri bancare, informează Mediafax, citănd The Daily Mail. Ancheta realizată de jurnaliştii britanici arată şi isprăvile celorlalţi imigranţi: jamaicanii vănd droguri in localitatea Hereford, albanezii controlează reţele de prostituţie din Hampshire, chinezii introduc ilegal in ţară compatrioţi folosiţi ulterior la culesul scoicilor in Morecambe, iar mafia turcă controlează mai mult de jumătate din piaţa de heroină.


CONDAMNARE - Ingrijitoare - nouă ani pentru crimă
O ingrijitoare romăncă a fost condamnată joi de un tribunal italian la nouă ani de inchisoare, pentru crimă, informează Roma One. Lidia Ciceronia Hliscat (43 de ani) a ucis o italiancă de 92 de ani de care fusese angajată să aibă grijă. Romănca a lovit-o puternic pe bătrănă cu un pantof, după care i-a furat economiile in valoare de 2.500 de euro. Femeia fusese ingrijitoare timp de patru ani la altă familie italiană, de la care primise recomandări.

×
Subiecte în articol: diaspora