x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Oct 2007   •   00:00
SPANIA - Ciocniri cu poliţia, lăngă Madrid
Căteva zeci de persoane, majoritatea poliţişti, au fost rănite in urma ciocnirilor dintre forţele de ordine spaniole şi locuitorii unui cartier de locuinţe ridicate ilegal de imigranţi la periferia Madridului. Potrivit El Pais, in ciocniri au fost răniţi 27 de poliţişti şi patru imigranţi marocani, locuitorii unui adăpost ilegal pe care forţele de ordine veniseră să-l demoleze. Cartierul Cañada Real Galiana este locuit in majoritate de imigranţi marocani şi romăni care şi-au ridicat acolo ilegal adăposturi. Poliţiştii s-au plăns că marocanii din cartier i-au atacat cu arme albe şi pietre, iar imigranţii - că poliţiştii au fost agresivi.


RECUNOAŞTERE - Ai noştri sunt de bază la Torino
In Torino se află o comunitate de imigranţi romăni de aproximativ 35.000 de persoane - fără aceştia şi fără cei de alte naţionalităţi, o treime din oraş s-ar inchide, a declarat primarul Sergio Chiamparino, citat de Rompres. Chiamparino se află intr-o vizită in Romănia. Primarul italian a mai subliniat că imaginea comunităţii romăneşti din Torino ar putea fi afectată de acţiunile celor de etnie romă. "Este un popor care trăieşte după propriile sale obiceiuri - un pic din furturi, un pic din cerşit", a spus primarul, referindu-se la romii veniţi din Romănia.


ITALIA - Imigranţii şi-au mai tras un partid
Imigranţii din Italia, printre care şi romăni, au infiinţat o nouă formaţiune politică, "Noii italieni - Partidul imigranţilor", care să le reprezinte interesele la alegerile regionale din 2009, informează Il Giornale, citat de Mediafax. Numele şi simbolul formaţiunii au fost prezentate joi la Milano. Noul partid se defineşte drept "progresist, reformator, democratic" şi işi propune să militeze pentru "viaţa şi condiţiile de trai ale persoanelor", in special ale imigranţilor in Italia, dezamăgiţi de partidele italiene şi de reprezentanţii lor, "care sunt preocupaţi să-şi apere doar propriile interese".


MUNCÃ... IN PENINSULÃ... - Excluderea romănilor - o speculaţie
Informaţiile referitoare la posibile măsuri pe care autorităţile italiene le-ar putea introduce pe piaţa muncii pentru excluderea imigranţilor romăni au fost calificate drept speculaţii mediatice de ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini. El a mai declarat că problema imigraţiei este una transnaţională, care poate fi soluţionată numai cu ajutorul fondurilor acordate de Bruxelles.

×
Subiecte în articol: diaspora