x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
RÃ...GAZ - Expulzările din Italia, amănate
Căţiva miniştri italieni au cerut joi rediscutarea "pachetului de măsuri de siguranţă", care prevede, printre altele, ca prefecţii să aibă puterea legală de a expulza infractori sau cetăţeni comunitari care au probleme de intregrare, a anunţat presa italiană. Pachetul de măsuri este privit de mulţi politicieni italieni ca un mijloc de a scăpa de imigranţii romăni aflaţi in Italia. Tot joi, un parlamentar italian a propus ca romănii infractori să fie transferaţi pentru a-şi ispăşi pedepsele in inchisorile din ţară.


ANGLIA - Salvată din bordel de un client
O romăncă ţinută cu forţa intr-un bordel şi obligată să se prostitueze a fost salvată de un client care a anunţat poliţia, informează The Evening Telegraph. Romănca este a zecea persoană salvată in cadrul unei acţiuni a poliţiei locale, numită "Operaţiunea Radium", care vizează fetele ţinute ca sclave sexuale. Poliţişti sub acoperire au arătat că in bordelurile din oraş sunt ţinute mai multe imigrante care au fost aduse in localitate cu promisiunea că vor primi o slujbă decentă. Ajunse in Anglia, au fost bătute şi obligate să se prostitueze. Autorităţile au infiinţat o linie telefonică unde pot fi anunţate, sub anonimat, cazuri de femei aflate in aceste situaţii.


ARESTAT IN SPANIA - Suspectat că şi-a ucis logodnica
Un imigrant romăn a fost reţinut miercuri, la 24 de ore după ce logodnica sa, o ecuadoriancă de 25 de ani, a fost găsită moartă, intr-o baltă de sănge, in casa din Marbella in care locuia bărbatul. Poliţiştii au organizat mai multe filtre in centrele de transport şi au reuşit să-l prindă pe presupusul ucigaş, care se urcase intr-un autobuz ce mergea spre Romănia. Cazul a atras in mod special atenţia jurnaliştilor spanioli, pentru că fata ucisă este prima victimă a violenţei domestice inregistrată in Marbella.


Pentru Craciun - Criză de sezonieri la tăiat brazi
Distribuitorii germani de brazi de Crăciun ar mai avea nevoie de 2.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul de mănă de lucru pentru acest sezon, informează AFP, citănd cotidianul german Bild. Anunţul a fost făcut de Bernd Oelkers, unul dintre reprezentanţii asociaţiilor din acest sector, care a arătat că penuria de sezonieri este cauzată de faptul că autorităţile germane au impus restricţii pe piaţa muncii pentru est-europeni.

×
Subiecte în articol: diaspora