x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
RESTRICŢII. Guvernul ceh ar putea impune restricţii pe piaţa muncii pentru cetăţenii romăni şi bulgari, potrivit unui proiect de lege aprobat de Camera Deputaţilor, relatează agenţia CTK, preluată de Mediafax. Proiectul de lege trebuie aprobat de Senat şi de preşedinte pentru a intra in vigoare. Ministrul Muncii a declarat că guvernele cehe au sprijinit intotdeauna libera circulaţie a forţei de muncă, insă legislaţia cehă ar trebui să cuprindă anumite metode de siguranţă. (I.C.)


BUDAPESTA. Circa 150 de protestatari de extremă-dreapta s-au adunat ieri la prănz in Piaţa Ferenciek din Budapesta, după ce in cursul dimineţii incercaseră să blocheze traficul pe Podul Elisabeta, din apropiere, relatează agenţia MTI, citată de Mediafax. Manifestanţii arborau drapele in culorile roşu şi alb, asociate cu regimul nazist din perioada celui de-al doilea război mondial. (I.C.)


SUMMIT UE - RUSIA. Neinţelegerile in privinţa comerţului, a drepturilor omului şi a situaţiei internaţionale sunt capul de afiş al summitului UE - Rusia ce a inceput ieri lăngă capitala Portugaliei, Lisabona. Aceasta este ultima dată cănd Vladimir Putin participă ca preşedinte al Rusiei, pentru că in 2008 işi va incheia cel de-al doilea mandat. "Un summit de dragul tradiţiei", a titrat ieri cotidianul rus Kommersant, care a reliefat că nici o problemă importantă nu işi va găsi rezolvarea cu această ocazie. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe