x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Oct 2006   •   00:00
INEDIT - Record mondial de memorare
Un japonez de 60 de ani a recitat in public, timp de 16 ore, 100.000 de zecimale ale numarului pi, transmite AFP. Akira Haraguchi si-a batut, astfel, propriul record, de "doar" 83.431 de zecimale. Proba s-a desfasurat in sala de conferinte a primariei din Kisarazu, in suburbiile orasului Tokyo. "N-am simtit nimic senzational, pur si simplu am golit tot ceea ce era in memoria mea", a comentat recordmanul. (I.C.)

LETONIA - Cu cutitul la scoala
Un liceean de 16 ani din Letonia a venit la scoala cu un cutit si si-a atacat patru colegi de clasa. Tanarul le-a marturisit politistilor ca vazuse o scena asemanatoare intr-un film si dorise sa o transpuna in realitate. In urma atacului, trei tineri au fost raniti. Potrivit anchetatorilor, baiatul ar fi vrut sa se sinucida la scurt timp dupa tentativele de injunghiere. El se poate alege cu trei ani de inchisoare. (I.C.)

IRAN - Se lanseaza turismul nuclear
Iranul le-a adresat o oferta inedita turistilor straini plictisiti, poate, sa isi faca vacantele in fostele baze militare sovietice sau in inchisori. Amatorii de concedii extreme vor putea vizita instalatiile nucleare din Iran. Urmeaza ca presedintele Mahmoud Ahmadinejad (foto) sa isi de acordul. "Aceasta autorizatie e acordata deoarece activitatea nucleara iraniana este pasnica", spune Teheranul. (I.C.)

DECRET - Noi ambasadori ai Romaniei
Presedintele Basescu a semnat ieri un decret prin care a acreditat trei noi ambasadori ai Romaniei. Este vorba despre Gheorghe Valcu, ambasador al Romaniei in Republica Indonezia, Nicolae Manolescu-Apolzan, ambasador delegat permanent al Romaniei pe langa UNESCO si Stelian Stoian, ambasador, sef al Misiunii Permanente a Romaniei pe langa Consiliul Europei de la Strasbourg. (A.I.)

IRAK - "Dragonii", singuri in sud
Romanii au ramas singuri-cuc in sudul Irakului. Dupa ce italienii, camarazii lor de alianta, au parasit baza de la Nassiryia, militarii Batalionului 811 Infanterie Dragonii Transilvani, au ramas cu o serie de misiuni, intre care asigurarea pazei podului peste fluviul Eufrat si a securitatii autostrazii care traverseaza regiunea spre Bagdad, se arata intr-un comunicat al Ministerului roman al Apararii. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe