x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Noi 2007   •   00:00
CATANIA - Ne expediază prima prostituată
O prostituată romăncă implicată intr-un scandal cu un client care a ameninţat-o cu moartea va fi expediată in ţară de autorităţile italiene. Decizia de repatriere, semnată de prefectul din Catania, este prima din Italia care se referă la o prostituată. Poliţia a intervenit in timp ce un bărbat, inarmat cu un cuţit, agresa o prostituată căreia ii cerea rest 50 de euro, pentru că nu-i oferise o prestaţie sexuală "completă". Bărbatul a fost arestat.


TREC GRANIŢA - Exod "silenţios" către Austria
Mii de romăni au traversat, de la inceputul acestei săptămăni, zona de graniţă dintre Italia şi Austria in autoturisme supraincărcate, intr-un adevărat exod provocat de decretul privind siguranţa, informează TGCOM, citat de Mediafax. Potrivit jurnaliştilor italieni, in căteva ore, poliţia a descoperit in maşinile oprite mai multe obiecte furate - scutere, o bicicletă, un kilogram de pandantive din aur, 30 de kilograme de argint, 13 ceasuri de mănă, un laptop etc.


ACORD - Magistraţi de legătură cu Italia
Ministrul romăn al Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi omologul său italian, Clemente Mastella, vor semna astăzi, la Benevento (in apropiere de Napoli), primul acord de colaborare privind magistraţii de legătură din cele două state. Magistratul de legătură va indeplini orice activitate menită să favorizeze şi să accelereze formele de cooperare judiciară in materie penală şi civilă, cum ar fi executarea mandatelor europene de arestare, transferul persoanelor condamnate, transferul de proceduri in materie penală, recunoaşterea şi executarea hotărărilor penale, comisii rogatorii, comunicarea cazierului judiciar. (V. Fotache)


DECRET - Intălnire Geoană - Mancini
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a intălnit ieri cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini. Geoană a subliniat necesitatea modificării decretului privind expulzările şi a găsirii unei formule de contracarare a campaniei de denigrare a romănilor. El a mai spus că cele două guverne sunt "mult in spatele evenimentelor" şi nu pot da un răspuns adecvat la "realitatea prezenţei a 1,5 milioane de romăni in Italia". Mancini a declarat că ceea ce s-a intămplat cu actriţa Laura Vasiliu nu reprezintă o problemă care să implice scuze din partea guvernului italian, fiind "un incident nefericit". (L.D.)

×
Subiecte în articol: diaspora