x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    21 Noi 2007   •   00:00

SECURITATE. Incepănd de ieri, cetăţenii străini care calcă pe pămănt japonez sunt fotografiaţi şi amprentaţi. Măsurile, similare celor din SUA, fac parte din programul naţional antiterorism al Japoniei. Vor fi controlaţi toţi străinii in vărstă de peste 16 ani, inclusiv cei care au drept de rezidenţă permanentă.

Â

RUSIA. Forţele nucleare ale Rusiei trebuie să fie pregătite pentru a oferi un răspuns rapid şi adecvat oricărui agresor, a declarat preşedintele Vladimir Putin, citat de RIA Novosti. Rusia nu va rămăne indiferentă la apropierea NATO de graniţele sale, a declarat Putin in cadrul unei intălniri cu generali de rang inalt, organizată la mai puţin de două săptămăni inainte de alegerile legislative.

Â

MAREA NEAGRa. Sulful transportat de două nave care s-au scufundat săptămăna trecută in strămtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, a inceput să se scurgă in apele deja poluate cu petrol, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Mediului, citat de Reuters şi preluat de Mediafax.

Â

SISTARE. Băncile din Romănia au sistat viramentele către băncile din Iran şi Siria, transmite Hotnews. Măsura intervine după ce mai multe bănci internaţionale prin care cele romăneşti efectuau transferurile au recurs la astfel de sancţiuni impotriva programelor nucleare ale Iranului. Reprezentanţi ai BCR, BRD, Raiffeisen sau Banca Transilvania au confirmat luarea acestei decizii.

×
Subiecte în articol: externe