x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Noi 2007   •   00:00
PUTIN ACUZÃ.... Decizia principalei organizaţii de monitorizare a alegerilor din cadrul OSCE (ODIHR) de a nu se deplasa in Rusia la legislativele de duminică a fost dictată de Washington, a acuzat preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de AFP. La 16 noiembrie, OSCE, principala organizaţie de monitorizare a alegerilor din Europa, a anulat misiunea celor 70 de observatori pentru că autorităţile ruse nu se grăbeau deloc să le acorde vizele necesare.


SUPÃ...RAT.
Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, a anunţat ingheţarea relaţiilor Venezuelei cu Spania, informează AFP. Chavez spune că decizia sa rămăne in picioare pănă cănd regele Juan Carlos, care i-a cerut să tacă in timpul unui summit desfăşurat in Chile, işi va prezenta scuze pentru "ieşirea" sa. Chavez nu a precizat consecinţele exacte ale ingheţării relaţiilor cu Spania.


FÃ...RÃ... CONCESII. Rusia nu intenţionează să divizeze grupul Gazprom in companii de producţie, transport şi distribuţie a gazelor naturale, aşa cum ar dori UE. Anunţul a fost făcut de vicepremierul rus Serghei Ivanov, citat de agenţia RIA Novosti, preluată de Mediafax. "Este o incercare de a exercita presiuni asupra noastră, pentru a ne obliga să facem concesii nejustificate", a mai spus oficialul rus. El a adăugat că Rusia este pregătită să semneze contracte pe termen lung pentru furnizarea de energie, la preţul pieţei.

×
Subiecte în articol: externe