x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Dec 2007   •   00:00

LA BANI MĂRUNŢI. Cel mai recent scandal legat de cabinetul premierului britanic Gordon Brown vizează donaţiile secrete acordate Partidului Laburist, pe care Comisia Electorală britanică a cerut poliţiei să le ancheteze. Presa a dezvăluit că omul de afaceri David Abrahams a donat Partidului Laburist 600.000 de lire sterline, prin intermediari, pentru a evita publicitatea. Legea prevede că persoanele care fac donaţii in numele altora să dea detalii despre sursa banilor. (S.S.)

FUNCŢII PENTRU AMICI. Primarul oraşului italian Milano, Letizia Moratti, ministru in fostul guvern al lui Silvio Berlusconi, care a condus o iniţiativă impotriva infracţionalităţii, este anchetată acum, fiind bănuită că a acordat funcţii unor prieteni şi aliaţi politici, care nu aveau calificare pentru posturile respective, scrie presa italiană. Moratti a declarat că numirile fuseseră făcute "cu ocazia unei reorganizări a personalului". (S.S.)

DIN DRAGOSTE PENTRU ITALIA. Mama unei romănce de 26 de ani, moartă intr-un incident stradal in Catania (Italia), a donat organele fiicei sale, pentru a salva alte vieţi, scrie Il Resto del Carlino. "Din dragoste pentru Italia şi pentru a demonstra că şi romănii au o inimă", a explicat mama fetei. Raluca Ţigău era menajeră de doi ani in Italia. Mama ei a dorit ca, prin donarea organelor, italienii să-şi amintească de fiica sa. (Carmen Pleşa)

×
Subiecte în articol: externe