x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Dec 2007   •   00:00
MAIMUŢA DE STAT. Preşedintele american George Bush (foto) a primit un "compliment" mai puţin obişnuit din partea unei crainice a postului de televiziune NBC. Erin Burnet l-a numit "maimuţă" pe preşedintele american, in direct, in timpul matinalului postului de televiziune, in timp ce il compara cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, pe care crainica il găsea foarte arătos. "Cui nu i-ar plăcea un asemenea bărbat? Nu vorbesc despre maimuţa aceea (preşedintele Bush - n.r.). Vorbesc despre celălalt (Nicolas Sarkozy - n.r.) ." Ieri-seară, crainica şi-a cerut scuze: "Am spus o prostie (...) am făcut o glumă proastă despre preşedintele nostru şi vreau să-mi cer scuze".


IMIGRANŢII CRIMINALI. Mai mult de jumătate din crimele care au avut loc anul acesta la Londra, au fost comise de imigranţi stabiliţi in Marea Britanie, printre care se numără şi romăni - informează cotidianul britanic "The Times", citănd statistici ale poliţiei britanice. Potrivit Scotland Yard, 55% dintre persoanele acuzate de crimă in capitala britanică, in perioada aprilie-septembrie 2007, provin din Peru, China, Albania, Lituania, Nigeria, Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh şi Romănia.


INCENDIU PE NIL. Cinci egipteni au murit şi 45 de francezi au fost salvaţi de pe un vas de croazieră, care a luat foc in timp ce naviga pe Nil, in apropiere de Luxor. Incendiul s-a declanşat in sala motoarelor, din cauze necunoscute deocamdată. Pasagerii francezi au fost evacuaţi pe un alt vas, aflat in apropiere, reuşind să-şi continue călătoria. Vasul de croazieră Aurora este un vas de lux, de 5 stele.


POT DE 38,4 MILIOANE DE EURO.
Germanii aşteaptau ieri cu sufletul la gură să vadă care este căştigătorul marelui pot, de 38,4 milioane de euro, la Loterie, scrie AFP. Acesta este cel mai mare report din istoria loteriei germane, pentru care aproximativ 17 milioane de persoane şi-au incercat norocul. Pe biletele lor s-a incasat suma totală de 150 de milioane de euro, cu 90 de milioane mai mult decăt pe biletele jucate intr-o sămbătă obişnuită.


REFERENDUM PENTRU SOCIALISM. Venezuelenii s-au prezentat ieri la referendum pe tema reformei electorale, care i-ar permite preşedintelui Hugo Chavez să candideze la prezidenţiale de căte ori doreşte, precum şi să cenzureze presa in caz de criză. Chavez cere populaţiei să voteze pentru modificarea Constituţiei, astfel incăt Venezuela să devină un stat socialist. Acest lucru ii va permite să fie reales pănă in anul 2050, cănd va avea 95 de ani. Liderul de la Caracas a acuzat Statele Unite ale Americii că pregătesc o operaţiune pentru a declanşa violenţe, in cazul in care reforma sa constituţională va fi adoptată.

×
Subiecte în articol: externe