x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Dec 2007   •   00:00
MOŢIUNE. Guvernul ceh de centru-dreapta a supravieţuit unei moţiuni de neincredere, iniţiată de opoziţia de stănga. Formaţiunea social-democrată, aflată in opoziţie, a convocat acest vot in urma demisiei vicepremierului Jiri Cunek, luna trecută. Cunek a demisionat in urma acuzaţiilor de luare de mită in perioada in care a fost primar al unui oraş ceh in anii ’90.


LIMBA MOLDOVENEASCÃ.... Un profesor la Departamentul de Engleză al Central Connecticut State University şi-a prezentat miercurea trecută cartea "Language of the Moldovans: Romania, Russia and Identity in an Ex-Soviet Republic" (Limba moldovenilor: Romănia, Rusia şi identitate intr-o fostă republică sovietică), relatează The Recorder, preluat de Rompres. Dr Matthew Ciscel a explicat că lucrarea sa abordează modul in care limba moldovenilor, care se bazează in mare parte pe un dialect al Romănei, este influenţată de amplasarea geografică a ţării, situată in ceea ce a fost căndva parte a Romăniei. "Limba este intrucătva o creaţie artificială", a declarat Ciscel.


ROMĂNI IN CANADA. Romănia este una dintre primele zece ţări de provenienţă a imigranţilor de primă generaţie din Canada, unde aceştia reprezintă 20% din totalul populaţiei, cea mai mare proporţie inregistrată in ultimii 75 de ani, relatează cotidianul National Post, citat de Mediafax. Cei mai mulţi imigranţi au venit din China (14%), urmată de India.

×
Subiecte în articol: externe