x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Dec 2007   •   00:00
KOSOVO. Alianţa Nord-Atlantică (NATO) işi va menţine trupele in Kosovo, chiar dacă viitorul statut al provinciei sărbe nu face deocamdată obiectul unei poziţii unanime in răndul statelor membre. Mai mult, actualul număr de militari (aproximativ 17.000) se va menţine.


ITALIA. Cetăţenii romăni din Italia nu trebuie să se simtă lezaţi de măsurile legislative luate in această ţară impotriva cetăţenilor comunitari care comit delicte, a declarat ieri Daniele Mancini, ambasadorul italian la Bucureşti, la seminarul "Italia şi Romănia. Imagini şi perspective", organizat de Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene in Romănia. El a atras atenţia că lipsa de incredere apărută in ultima perioadă intre Romănia şi Italia poate deveni periculoasă pentru relaţiile dintre cele două state. Ieri, guvernul italian a supravieţuit la limită unui vot de incredere in Senat, pe tema pachetului legislativ privind expulzarea cetăţenilor UE. Au votat favorabil 160 de senatori, iar impotrivă s-au pronunţat 158. Mai multe pe www.jurnalul.ro. (Florina Zăinescu)


BELENE. Comisia Europeană (CE) a dat ieri aviz favorabil construirii centralei nucleare de la Belene, care va avea o capacitate de 2.000 de megawaţi şi va intra in funcţiune in 2013. Organizaţiile de protecţia mediului au solicitat CE, in repetate rănduri, să nu dea undă verde construirii centralei din nordul Bulgariei, o zonă considerată cu grad seismic ridicat. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe