x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00
CHIŞINÃ...U. Joi seară, la o zi după expulzarea celor doi diplomaţi romăni, autorităţile moldovene au anunţat că sunt dispuse să incheie negocierile şi să semneze Tratatul Politic de Bază şi Tratatul privind Frontiera dintre Republica Moldova şi Romănia. MAE de la Chişinău susţine că "a luat act cu nedumerire de declaraţiile oficialilor de la Bucureşti referitoare la pretinsul motiv lingvistic de nesemnare a celor două documente". Diplomaţia moldoveană susţine că "formula legată de denumirea limbilor in care urmează să fie semnate cele două tratate nu a constituit niciodată, in opinia Chişinăului, o problemă insurmontabilă". (Vitalie Călugăreanu, Chişinău)


ACCIDENT. Un camion cu numere de inmatriculare romăneşti a derapat pe o şosea din Ungaria, ajungănd intr-un şanţ, informează MTI. Pompierii s-au deplasat la locul accidentului, pentru a scoate camionul din şanţ. Traficul din zona oraşului Nagykanizsa a fost blocat, coloana de autovehicule intinzăndu-se pe căţiva kilometri.


EXTREMISM. Parlamentul European a cerut joi la Strasbourg retragerea fondurilor publice de la partidele politice - sau mass-media - care incită la ură faţă de unele grupuri de persoane, in baza rasei, religiei, handicapurilor, orientării sexuale sau naţionalităţii lor. Ei au accentuat totodată că astfel de discursuri rostite de personalităţi publice ar trebui considerate circumstanţe agravante.

×
Subiecte în articol: externe