x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Dec 2007   •   00:00

NUCLEARÃ.... Rusia a inceput să-i livreze combustibil nuclear Iranului pentru centrala de la Buchehr, Moscova asigurănd totodată Occidentul - ingrijorat de dezvoltarea programului nuclear iranian - că "totul se desfăşoară sub controlul inspectorilor AIEA". Centrala va intra in funcţiune in 2008 şi va fi folosită exclusiv in scopuri civile, pentru furnizarea de energie populaţiei. Ea va folosi uraniu imbunătăţit, din care se fabrică şi armament atomic.


KOSOVO, IN STARE CRITICÃ.... Moscova avertizează că situaţia din Kosovo riscă să ajungă intr-o fază critică şi face din nou apel la continuarea negocierilor in acest dosar. Rusia pune in gardă Occidentul, pe care il acuză că susţine declararea unilaterală a independenţei provinciei sărbe, un demers extrem de periculos, calificănd drept absurde afirmaţiile potrivit cărora potenţialul negocierilor intre Belgrad şi Pristina a fost epuizat. Romănia a respins şi ea, prin intermediul ministrului de Externe, o independenţă unilaterală a Kosovo.


IDILÃ... LA ELYSÈE. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi-a dezvăluit noua sa relaţie amoroasă, cu fostul fotomodel internaţional Carla Bruni, lăsăndu-se fotografiat impreună cu ea, la Eurodisney. Carla va implini la 23 decembrie 39 de ani. Din 2002, ea s-a lansat in muzică, primul ei album vănzăndu-se in 2 milioane de exemplare.

Â
UCIGAŞA CU UMBRELA, DUPa GRATII. Doina Matei, romănca acuzată de uciderea unei italience la 26 aprilie, a fost condamnată ieri la 16 ani de inchisoare. La 26 aprilie, Doina Matei i-a infipt o umbrelă in ochi italiencei Vanessa Russo, intr-o altercaţie intre cele două izbucnită in metroul din Roma, informează agenţia AGI, preluată de Mediafax.

EXPLOZIE IN MANHATTAN. O explozie a fost semnalată ieri la sediul din Manhattan al companiei News Corporation, informează Mediafax. Potrivit unui purtător de cuvănt al Departamentului de Pompieri din New York, citat de Reuters, o persoană a fost rănită, iar angajaţii de la ultimele patru etaje ale clădirii au fost evacuaţi.

PUTIN S-A HOTaRÃ...T: VREA Sa FIE PREMIER. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a anunţat ieri disponibilitatea de a accepta postul de premier dacă protejatul său Dmitri Medveded va căştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor, informează Associated Press. Tot ieri, liberalii Boris Nemţov şi Vladimir Bukovski, membri ai Opoziţiei, au anunţat intr-un congres al Uniunii Forţelor de Dreapta (SPS) că sunt dispuşi să renunţe să candideze la prezidenţiale in favoarea unui candidat unic al Opoziţiei liberale, a cărui cotă de popularitate va fi mai ridicată.
Â

×
Subiecte în articol: externe