x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Sep 2006   •   00:00
TRAUMA. Atacatorul de 53 de ani, care miercuri a luat ostatice sase eleve dintr-un liceu din statul american Colorado, a abuzat sexual de victimele sale, relateaza presa americana. Incidentul s-a incheiat tragic, cu moartea uneia dintre fetele tinute captive. Jurnalistii din SUA au mai aflat ca barbatul nu si-a ales victimele la intamplare, el optand pentru fete blonde. Nu se stie deocamdata ce l-a facut pe atacator, cunoscut mai degraba pentru delicte marunte, sa comita un asemenea act.

CRIMA. Directorul unei societati comerciale din Chisinau a fost impuscat, cadavrul acestuia fiind gasit, vineri dimineata, in biroul sau, potrivit BASA-press. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca trupul neinsufletit al directorului societatii "Auto tuning group", Oleg Focsa (35 de ani), a fost gasit, vineri dimineata, in biroul sau de serviciu aflat intr-un bloc de locuit din strada Albisoara, din Chisinau. Barbatul avea multiple plagi pe toata suprafata corpului, produse cu o arma de foc.

PROTEST. Cotidianul ceh "Aha!" isi va retrage de pe piata o reclama televizata controversata, care a suscitat, in ultimele zile, nemultumirea telespectatorilor si a ambasadei Romaniei la Praga, a anuntat principalul post ceh de televiziune, Nova, citat de AFP. "Cu «Aha!», nu ma plictisesc deloc, nici macar in Romania", afirma un cunoscut comediant ceh, Jiri Krampol, in spotul publicitar. "Suntem multumiti ca problema a fost astfel rezolvata", a declarat un oficial al ambasadei noastre pentru Mediafax.

EI STIU TOT. Pasagerii care au ajuns in SUA la bordul unor avioane apartinand companiilor europene trebuie sa stie ca politia americana de frontiera e la curent cu toate detaliile despre ei, inclusiv cat de des intarzie de obicei la imbarcari, ce numar de calatorii au la activ sau cum obisnuiesc sa isi rezerve biletele la avion. Autoritatile americane si cele europene sunt in pline tratative cu privire la transmiterea datelor pasagerilor. In timp ce SUA vor si mai multe informatii decat in prezent, UE face eforturi sa limiteze aceasta transmitere de date.

REVENIRE DIN SPATIU. Prima femeie turist in spatiu s-a intors ieri cu bine din inedita sa calatorie. Anousheh Ansari a aterizat la baza din Kazahstan dupa 11 zile petrecute alaturi de astronauti de la bordul Statiei Spatiale Internationale. "S-a descurcat foarte bine. Acum face parte din echipa", au spus despre ea "colegii" de pe ISS. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe