x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    21 Dec 2007   •   00:00
STRÃ...MTOAREA KERCI. Prora petrolierului scufundat in Strămtoarea Kerci (Marea Azov) la 11 noiembrie va fi scoasă la suprafaţă abia in primăvară, a anunţat Minsterul rus pentru Situaţii de Urgenţă, preluat de Mediafax. Potrivit autorităţilor moscovite, după ce a fost scos petrolul din prora navei, "următoarea manevră intră in responsabilitatea Ministerului Transportului". O furtună puternică in Strămtoarea Kerci a provocat in urmă
cu o lună scufundarea a patru nave.


ELIBERAT DUPÃ... 20 DE ANI. Un britanic condamnat la moarte in Statele Unite pentru uciderea unei fetiţe de doi ani a fost eliberat ieri, după 20 de ani petrecuţi degeaba in inchisoare. Scoţianul Kenny Richey, in vărstă de 42 de ani, a susţinut intotdeauna că este nevinovat, iar procuratura a retras acuzaţiile, informează BBC Romănia, amintind că mai mulţi politicieni britanici, organizaţia Amnesty International şi chiar fostul suveran pontif Ioan Paul al doilea au făcut apeluri de-a lungul anilor, ca britanicul să fie eliberat.


CIA. Agenţia Centrală de Informaţii şi-a arătat disponibilitatea de a coopera cu membrii Congresului in cazul inregistrărilor video distruse. Astfel, Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor urmează să intre in posesia unei serii de documente referitoare la distrugerea inregistrărilor video, informează New York Times. Surse din Congres nu au putut confirma dacă Jose A. Rodriguez, cel care, in calitate de şef al serviciului de operaţiuni sub acoperire din cadrul CIA, a ordonat distrugerea casetelor in 2005, va fi audiat de comisia respectivă.


CANONIC DE ONOARE. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost făcut "canonic de onoare" de Papa Benedict al XVI-lea, care l-a primit ieri, in vizită, la Vatican. Acest titlu canonic era conferit suveranilor francezi, apoi preşedinţilor Franţei, potrivit unei cutume din secolul al XVII-lea, din vremea regelui Henric al IV-lea.

×
Subiecte în articol: externe