x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Dec 2007   •   00:00

DATORIE. Ministerul ceh de Finanţe va inainta o plăngere penală in cazul achitării de către Libia a datoriilor pe care le are faţă de Praga pentru armamentul cumpărat din fosta Cehoslovacie, in condiţiile in care există suspiciuni de fraudă, a declarat ministrul Finanţelor, citat de pagina online a CTK şi preluat de Mediafax.

Â

BEN LADEN. Şoferul lui Ussama ben Laden nu este prizonier de război şi nu beneficiază de prevederile Convenţiilor de la Geneva, acesta putănd fi judecat de un tribunal pentru crime de război din Guantanamo, a hotărăt un judecător militar american, informează Mediafax. Magistratul a anunţat că Salim Ahmed Hamdan este un "combatant inamic in afara legii", conform unei legi in acest sens aprobată anul trecut de Congres, pentru a asigura o bază legală in procesele cetăţenilor nonamericani acuzaţi de terorism de tribunalele de război speciale de la baza navală americană din Golful Guantanamo.

ATENTAT. Cel puţin 60 de persoane au murit ieri intr-un atentat sinucigaş (foto) care a vizat o moschee din nord-vestul Pakistanului, chiar in momentul in care credincioşii se rugau in cadrul sărbătorii Eid al-Adha, anunţă şeful poliţiei locale. Atentatul a avut loc in moscheea din satul fostului ministru de Interne Aftab Sherpao, la circa 30 de kilometri sud-est de Peshawar.

SPANIA. Comisia Europeană a cerut Spaniei să returneze 205,28 de milioane de euro pentru neregularităţile apărute in gestionarea fondurilor primite in cadrul Politicii Agricole Comune, cea mai mare parte dintre ele fiind legate de producţia de ulei de măsline. Aceasta este o măsură de "corectare financiară" in valoare de 256,3 milioane de euro, pe care Bruxelles-ul a impus-o unui număr de 17 ţări comunitare, din cauza deficienţelor apărute in gestiunea acestor fonduri.

×
Subiecte în articol: externe